Raspisan konkurs za Republičkog javnog tužioca

Državno veće tužilaca (DVT) raspisalo je konkurs za izbor Republičkog javnog tužioca, objavljeno je na sajtu Veća.
Raspisan konkurs za Republičkog javnog tužioca
Foto: Pixabay
Oglas za izbor objavljen je u "Službenom glasniku" od 13. maja, a rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja oglasa.
 
Prema Zakonu o javnom tužilaštvu, javnog tužioca, na predlog Vlade, bira Skupština Srbije na period od šest godina i može biti ponovo biran. O predloženim kandidatima pribavlja se mišljenje nadležnog skupštinskog odbora.
 
Vlada predlaže Skupštini jednog ili više kandidata, sa liste kandidata koje utvrđuje DVT. U slučaju da DVT predloži Vladi samo jednog kandidata, Vlada može vratiti predlog DVT.
 
Zagorka Dolovac je početkom 2010. godine imenovana za Republičkog javnog tužioca, a na tu funkciju je ponovo izabrana 2015. godine
  • milicica

    15.05.2021 15:21
    nadam se ne ona
    Dosta je bilo i cini mi se sem sto je cutala i da nista nije uradila a ne dobro ali cutanjem je uspela da im odgovara.
  • Neoplanta

    15.05.2021 09:07
    Bice opet izabrana Zagorka, takvog glavnog tuzioca ne bi nasli ni da ga svecom traze, i oni najgori bi s vremena na vreme osetili stid, a gospoZa ocigledno nema taj problem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija