Brnabić: Srbija u Republiku Srpsku uložila više od milijardu evra

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Istočnom Sarajevu da je Srbija u Republiku Srpsku od 2014. godine do danas preko raznih projekata i donacija uložila više od milijardu evra.
"Kroz projekte koje danas pokrećemo, HE Buk Bijela, deonica puta Bijeljina-Rača i kroz aerodrom Trebinje do prvog kvartala 2022. godine uložiće 484 miliona evra", kazala je Brnabić posle zajedničkih sednica vlada Srbije i RS u Istočnom Sarajevu.
 
Uz najavljene projekte podrške četiri opštine, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Nevesinju i Drvaru, između 10 do 12 miliona evra investicija, ulaganje Srbije u RS iznosi 500 miliona evra.
 
Premijerka Srbije najavila je da će Srbija u narednim godinama investirati u HE "Foča" i "Paunci", u okviru hidroenergetskog sistema "Gornja Drina", što znači ulaganje od 787 miliona evra u naredih nekoliko godina.
 
"Zajedno sa ostalim projektima, prosveti, zdravstvu… i ostalim projektima i donacijama, koje su iznosile 82 miliona evra, Srbija je od 2014. godine do sada uložila oko milijardu evra", naglasila je Brnabić.
 
Prema njenim rečima, od 2014. godine, od kada je u Srbiji na vlasti SNS, vodi se potpuna drugačija politika prema RS.
  • Dell boy

    19.05.2021 13:35
    Kupuju glasove
    Ako nekom nije jasno što to rade vakcinišu, daju pare, grade aerodrome, hidrocentrale itd pa ima glasača u RS na desetine hiljada koji imaju dvojna državljanstva, nekretnine sve zarad glasova.
  • Ozvalavljen

    19.05.2021 00:28
    @Лиманац
    Pa Smrdija jos malo nece do Beograda dobaciti. Zvalavi Vozd je unistio sve sto je stigao, sve stubove Republike je rasturio i razorio.
  • iguman

    17.05.2021 22:59
    Zato otimaju od Vojvodine i ono sto je po zakonu.
    Nece jos dugo otimati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija