Srbiji isporučena još dva "Miga" iz Belorusije

Poslednja dva aviona Mig 29, koje je Belorusija donirala Srbiji, stigla su jutros, navodi portal Tango six.
Srbiji isporučena još dva "Miga" iz Belorusije
Foto: Pixabay
Jutros je na vojni aerodrom u Batajnici sleteo teški transportni avion ukrajinske kompanije Antonov erlajns, a u njemu su se nalazila upravo ova dva aviona.
 
Kako navodi ovaj portal, ukrajinska posada je juče, nakon što je nešto posle 8 časova poletela sa beloruskog vojnog aerodroma Baranoviči i stigla blizu Beograda, morala da usmeri letelicu ka Budimpešti, gde je očigledno bio alternativni aerodrom za sletanje.
 
Tango six piše da je moguće da je došlo do određenih tehničkih problema zbog kojih ukrajinski "Ruslan" nije mogao da sleti na batajnički aerodrom.
 
Portal podseća da su prva dva aviona isporučena 17. aprila i navodi da su letelice posle sklapanja, koje je obavljeno nakon dolaska u Srbiju, već imale svoje prve letove.
 
Današnjom isporukom Srbija će kompletirati eskadrilu od 14 lovačkih aviona Mig-29 od kojih će 11 jednoseda biti dovedeno na nivo MiG-29SM odnosno postaće višenamenski borbeni avioni, dok će tri dvoseda, obzirom na skromniju opremljenost i borbene mogućnosti, najverovatnije proći kroz modernizaciju manjeg obima, navodi Tango six.
  • T-Rex

    17.05.2021 16:52
    Kako 14?
    Kako 14 migiva 29? Pa zar nismo dobili od rusa 16 komada, i 4 od belorusa? To bi trebo da je 20, ili neko laze...
  • realno

    17.05.2021 16:30
    Isporučeni u rinfuzi. Ko zna da li bi doleteli dovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.