Beogradski zoološki vrt traži način da sankcioniše tiktokera koji je maltretirao žirafu

Direktor Beo Zoo vrta Srboljub Aleksić, povodom slučaja sa mladim tiktokerom koji je maltretirao žirafu rekao je da je potrebno da se on sankcioniše kao primer.
Beogradski zoološki vrt traži način da sankcioniše tiktokera koji je maltretirao žirafu
Foto: Pixabay
On je za agenciju Tanjug rekao da se takav slučaj ranije nije dešavao, a da predstavlja klasičan primer nepotrebnog i nepromišljenog ponašanja zarad "lične, sitne koristi kao što su lajkovi i popularnost".
 
Dodaje da je najgore što pomenuti tiktoker ima uticaja na mlade i tako im daje katastrofalan primer.
 
"Advokatska služba Zoo vrta tražiće način da sankcioniše ponašanje tiktokera jer želimo da damo primer drugima kako se ne bi ponovile slične situacije", rekao je Aleksić.
 
U Zoo Vrtu postoji jasno definisan pravilnik ponašanja koji je svuda istaknut, a posetioci koji se neodgovorno ponašaju samo mogu biti udaljeni iz Zoo vrta s obzirom da osoblje nema nadležnost da primeni bilo kakvu vrstu kazne, objašnjava Aleksić.
 
"Predlog Zoo vrta je da se za ovakvo ponašanje propiše određena zakonska mera kako bi sprečili da se ono ponovi a sve u cilju bezbednosti kako posetilaca tako i životinja", naglasio je Aleksić.
 
Iako je Beogradski zoološki vrt odlično obezbeđen, nepredviđene situacije mogu uvek da se dogode, kaže Aleksić i dodaje da se zato konstantno trude da poboljšaju uslove u kojima životinje borave.
 
"Svake godine trudimo se da uradimo nešto novo, nedavno je kompletno renoviran prostor za medvede a planiraju se i drugi projekti", dodaje on.
 
Pored brojnih projekata, planira se i dovođenje novih životinja, a odnedavno je Zoo Vrt postao bogatiji za veoma retku vrstu majmuna naziva "De braza" koji privlače veliku pažnju posetilaca, rekao je biolog Beo Zoo Vrta Kristijan Ovari.
 
"Uslovi za životinje su jako dobri zato se konstantno trudimo da dovedemo nove vrste, pa sada imamo medvede u novom, renoviranom prostoru, a posebno smo ponosni na naše Kljunoroge, vrstu koja se reprodukuje jednom u četiri godine, dok nama već drugu godinu za redom dodnosi mladunce", istakao je Ovari.
 
Za dobre uslove u Zoo vrtu, osim brige zaposlenih , potrebno je i odgovorno ponašanje posetilaca zato Ovari podseća da se posetioci pridržavaju propisanih pravila i ne hrane životinje.
  • Lily

    19.05.2021 20:39
    Ima načina
    Bitno da su poslali u zatvor na 10 dana frula sa Kalemegdana, a ovaj će još i profitirati. A da ga je slučajno žirafa povredila verovatno bi je eutanazirali. Pa gde je u ovom slučaju policija?
  • /

    19.05.2021 20:15
    Javno 10 po turu, uz snimanje za na tiktok
  • Điri NS

    19.05.2021 19:36
    Jednostavno
    Zabrani se ulazak u ZOO u narednih 10 godina i to je to. I jednostavno svi centri da mu blokiraju dolazak i to je to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.