Oko 130 navijača Zvezde uhapšeno posle tuče; Vulin: Ološ koji je obrukao grad

Oko 130 osoba, mahom navijača Crvene zvezde, uhapšeno je posle tuče kod beogradske "Beton" hale, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
On je precizirao da je privedeno 112 punoletnih i 17 maloletnih izgrednika. Lakše je povređeno sedam osoba koje su prevezene u Urgentni centar, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći.
 
"Više od 130 prekršilaca je privedeno. Imovinska i zaštita časti svakog građanina i gosta Beograda će biti garantovana. Ovo se više neće desiti. Ovo je ološ koji je obrukao naš grad, ovo je ološ koji je obrukao proslavu i Crvenu zvezdu", rekao je Vulin.
 
Do nereda je došlo tokom proslave Zvezdine 32. šampionske titule, kada su se navijači Zvezde sukobili sa obezbedenjem lokala koje su činili navijači Partizana.
 
Huligani su lomili inventar, a uplašeni gosti su se sakrili u ugostiteljskim objektima. Prema informacijama medija, lokali "Lafajet" i "Temperament", u kojima je izbio sukob, potpuno su demolirani.
 
Ministar je rekao da su među privedenima mahom navijači Crvene zvezde i da korona posustaje ali ne i ljudska glupost. Naveo je i da osobe umešane u tuču kod "Beton" hale zaslužuju najoštrije moguće kazne.
 
"Policija je dobro uradila svoj posao. Naredni potezi su u rukama pravosuda", rekao je Vulin.
 
Dodajmo da je zamenik gradonačenika Beograd Goran Vesić najavio da će fudbalski klub Crvena zvezda platiti čišćenje priobalja Save i Dunava gde su navijači tog kluba proslavili osvajanje titule.
  • foti fajv

    23.05.2021 15:33
    Ma to je DB napravio konkurs za batinase. Belivukova ekpa se otrgla konroli, pa nema vise ko da zastrasuje i bije pred izbore. Samo najbolje su pozvali na razgovor u policiju. Konkurs je otvoren do popune radnog mesta.
  • Misko

    23.05.2021 14:17
    Pozdrav od tetke iz Kanade.
  • Bojan

    23.05.2021 13:48
    Srbija
    Pa kako zvezdini navijači, oni su naši neimari, grade Beograd na vodi, naše delije, ponos Srbije, ma nemoguće da oni prave nered

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.