Brnabić: Vakcine koje se koriste u Srbiji će priznati svi

Srbija je primer za mnoge, pa i kada je reč o digitalnim pasošima koje će, kao i sve vakcine kojima su građani Srbije vakcinisani, priznavati svi.
Brnabić: Vakcine koje se koriste u Srbiji će priznati svi
Foto: 021.rs
To je večeras izjavila predsednica Vlade Ana Brnabić.
 
"Verujem da će i Sinofram vakcina biti prihvaćena u EU, kao što su je prihvatile i Grčka i Mađarska, takođe i Španija. Pregovaramo sa Izraelom, oni su rekli da će priznavati samo one koji su oni priznali", rekla je Brnabić za TV Pink i naglasila da je uverena da će EU priznati sve vakcine.
 
Brnabić je rekla da će digitalne potvrde o vakcinaciji, koje će i građani Srbije morati da pokazuju, priznavati svi.
 
"Bili smo prva ili druga zemlja koja je počela da ih koristi, već ih je unilateralno priznala Grčka, jer još nema svoje digitalne sertifikate, priznali su naše, UAE ih je priznala, Turska, Mađarska, sada i Španija, očekujem da ih bez ikakvih problema priznaju svi", rekla je premijerka i dodala da su naši digitalni sertifikati primer kako oni treba da izgledaju.
 
Premijerka je ponovila da je brine mali procenat vakcinisanih mladih ispod 30 godina.
 
"Mladi, a vakcinisano ih je 12 odsto, drže ključ kraja epidemije u svojim rukama i potpune bezbednosti i sigurnosti, i kolektivnog imuniteta", kazala je Brnabić.
 
Dodala je da Vlada radi sa celokupnom ivent industrijom, Egzitom, Bir festom, Lav festom i "da je predlog da se na Svetski dan muzike otvori Srbija".
 
"Da li ćemo uspeti, videćemo, za sada sve deluje jako dobro", rekla je Brnabić i dodala da se nada da će i 3.000 dinara motivisati ljude da se vakcinišu.
  • Njna

    24.05.2021 19:05
    Austrija
    Austrija id 19.5 takodje priznaje za ulazak u zemlju sinopharm vakcinu, stoji na zvanicnim drzavnom sajtu obavestenje
  • Novosađanka

    24.05.2021 10:40
    Ta nemojte kasti
    Loco, loco
  • Fvakcinisani

    24.05.2021 09:16
    ????
    Potvrdu o vakcinaciji, kao ni digitalni certifikat nisam uspeo da dobijem. Koristio sam telefon ajfon 6. Iz E uprave su mi na kraju rekli da probam sa računara. Posto nemam računar, zanima me da li postoji drugi način da dobijem digitalni certifikat. Ako neko zna molim odgovor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija