Carinici uhapšeni zbog sumnje da su malverzacijama oštetili budžet za više od 130 miliona dinara

Odeljenje MUP-a za borbu protiv korupcije uhapsilo je šefa carinske ispostave, jednog službenika te ispostave i još tri osobe, jer se sumnja da su oštetili budžet Srbije za više od 130 miliona dinara.
Carinici uhapšeni zbog sumnje da su malverzacijama oštetili budžet za više od 130 miliona dinara
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su šef carinske ispostave S.P. (53), carinski službenik M.M. (52), pravnik privrednog društva iz Loznice B.A. (50), kao i odgovorna lica privrednog društva iz Beograda N.D. (45) i D.Đ. (65), a traga se za još dve osobe.
 
Carinici se terete za zloupotrebu službenog položaja, B.A. za poresku utaju, a N.D. i D.Đ. za zloupotrebu položaja službenog lica.
 
Osumnjičeni se terete da su, od decembra 2017. do februara 2019. godine, malverzacijama u carinskom postupku oštetili budžet države za više od 130,39 miliona dinara.
 
U saopštenju se navodi da se sumnja da su odgovorna lica preduzeća iz Loznice, u nameri da u potpunosti izbegnu plaćanje poreza i uvoznih dažbina davali lažne činjenice o svom privrednom društvu i o robi i tako su izbegli obračun i plaćanje uvoznih dažbina za 79 uvoznih deklaracija, a carinski službenici S.P. i M.M. su to omogućili, iako za to nije bilo osnova.
 
Sumnja se i da su odgovorna lica preduzeća iz Beograda sačinjavala fiktivnu dokumentaciju koja je prilagana uz carinske isprave prilikom izvoza robe i za te svoje nezakonite radnje naplatila više od dva miliona dinara.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • prolaznik

    29.05.2021 23:19
    svi vole pare
    Sve lopove pohapsiti , uvesti kontrole na granicne prelaze , ali kontrole za carinike i policiju .
  • milicica

    28.05.2021 14:49
    ma koga vi farbate
    Dodajte jos jednu nulu a mozda i dve ako i to ne bude malo. Srbija zemlja kriminalaca lopova, biznismena i politicara i lopova i kriminalaca i i trpeljivih gradjana BUDALA
  • mm

    28.05.2021 13:21
    ns
    a novosadska carina...vec decenijama leglo kriminala i auto mafije..svi cute a carinici pune sebi dzepove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija