Optužnica protiv nastavnika glume Mike Aleksića ponovo vraćena

Viši sud u Beogradu ponovo je vratio tužilaštvu na ispravku optužnicu protiv nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića, kojom se tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica njegove škole.
Optužnica protiv nastavnika glume Mike Aleksića ponovo vraćena
Foto: 021.rs (ilustracija)
Prvi put je zbog formalne neispravnosti optužnica bila vraćena krajem aprila, nakon čega je tužilaštvo podnelo ispravljeni akt 21. maja.
 
Međutim, sud je ponovo, utvrđujući formalnu ispravnost, utvrdio da optužnica sadrži određene nedostatke i vratio je tužilaštvu na ispravku.
 
Tek pošto optužnica bude ispravno sastavljena, sud će je poslati optuženom i njegovom braniocu na odgovor, a potom će razmatrati ima li mesta potvrđivanju optužnice u smislu osnovanosti sumnje da su počinjena krivična dela.
 
Optužnicom se Aleksić (68) tereti za silovanje i nedozvoljene polne radnje na štetu sedam devojaka.
 
Njemu je 21. maja za još 30 dana Viši sud produžio pritvor zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.
 
Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.