Kon o 4.000 navijača na tribinama: Neprihvatljivo i skandalozno ponašanje

Povodom jučerašnje košarkaške utakmice i prisustva oko 4.000 navijača na tribinama tokom meča između Crvene Zvezde i Budućnosti u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" oglasio se i Predrag Kon.
Član Kriznog štaba i epidemiolog je konstatovao da je to neprihvatljivo ponašanje i stavljanje pred svršen čin, pa čak i skandalozan postupak.
 
"Ispada da kompletno što je radila država i čitavo društvo, nekome ne znači baš ništa", rekao je Kon za TV K1, a preneli su mediji, prenosi Nova.rs.
 
Nova.rs pokušala je da od Predraga Kona i ostalih članova kriznih štaba dobije komentar povodom punih tribina, uprkos protivepidemijskim merama, ali su njihove poruke i pozivi, kako navode, ostali bez odgovora.
 
U petak su se u petoj utakmici finalne serije ABA lige u Beogradu sastali Crvena zvezda i podgorička Budućnost, a crveno-beli su u hali "Aleksandar Nikolić" imali podršku punih tribina. U hali kapaciteta 7.000 u zatvorenom prostoru bilo je pristuno više od 4.000 navijača.
 
 
Trenutno u Srbiji nije dozvoljeno prisustvo sportskim događajima.
 
U Srbiji je na snazi zabrana masovnih okupljanja zbog mera u borbi protiv koronavirusa koje je propisala Vlada Srbije. Ipak, to nije sprečilo organizatora utakmice, košarkaški klub Crvena zvezda da prekrši pravila i pusti ogroman broj ljudi u dvoranu.
 
Klub je već bio kažnjen zbog istog prekršaja i posle prve i posle druge utakmice. Tada je dvoranu pušteno 800, odnosno 1.300 navijača, a kazna je bila finansijska i iznosila je u oba slučaja po 300 hiljada dinara.
 
Klub Crvena zvezda je u zvaničnim saopštenjima tvrdio da su u halu puštani samo članovi i prijatelji kluba koji su vakcinisani ili imaju negativan PCR test, iako nigde po pravilima nije dozvoljeno da organizator bilo kog događaja sam donosi takve odluke.
  • Vlada

    01.06.2021 22:22
    @Novo naselje fkv

    Svi navijači su isti talog, samo različito rangiran u lancu ishrane.
  • Novo naselje fkv

    29.05.2021 19:31
    Beli medvedi, Vođini burazeri sa značkama...
  • Nebojsa

    29.05.2021 18:10
    Dobro recimo, zeznuli vas, nisi postovali mere, a vi niste nista znali… Pokrenite lepo postupak, uhapsite odgovorne, kaznite organizatora da vidimo koliko smo ida li smo pravna i odgovorna drzava…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.