Počela prijava za 3.000 dinara državne pomoći

Prijava za državnu pomoć od 3.000 dinara za vakcinisane počela je u ponoć.
Počela prijava za 3.000 dinara državne pomoći
Foto: 021.rs
Za državnu pomoć od 3.000 dinara mogu da se prijave svi građani stariji od 16 godina koji su vakcinisani makar jednom dozom do 31. maja.
 
Takođe, na osnovu odluke Kriznog štaba donetoj juče, na ovu pomoć imaju pravo i svi građani koji su se do 31. maja u ponoć prijavili za vakcinaciju, a koji se budu vakcinisali u narednih nedelju dana.
 
Prijava će trajati do 15. juna.
 
Pomoć će biti isplaćena u periodu od 12. do 20. juna.
 
Za ostvarivanje prava na pomoć od 3.000 dinara nije važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su "Sinofarm", "Fajzer", "Astrazeneka" i "Sputnjik V".
 
Kako da se prijavite?
 
Prijava ide preko Uprave za trezor, isto kao i za 60 evra, a u petak, 4. juna biće otvoren i kol-centar.
 
Nisu potrebni dokazi o vakcinaciji, jer svi podaci postoje u okviru eUprave.
 
Koje podatke morate da ostavite?
 
Kao i prilikom prijavljivanja za prethodnu pomoć, i za 3.000 dinara za vakcinisane potrebno je da se ostave JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun.
 
Ukoliko nemate račun u banci, u prijavi je potrebno samo navesti naziv banke i račun će vam biti automatski otvoren.
 
Ko ne mora da se prijavi?
 
Penzioneri ne moraju da se prijavljuju za ovu pomoć, dok se korisnici socijalne pomoći prijavljuju.
 
Cilj ove pomoći je bio da se građani dodatno motivišu za vakcinaciju i na taj način brže postigne kolektivni imunitet.
  • Milojka

    02.06.2021 10:56
    Pomoc za vakcinisane
    Ja sam se prijavila za pomoc od 3000 din za vakcinisane i eto sta kazu kazu da sam odbijena jer sam unela pogresene podatke a kad da se prijavim opet pise da sam registrovana u sistem kako lazu samo da te nateraju da se vakcinises
  • @Mare

    01.06.2021 15:39
    Pa
    Naknada za nezaposlene se dobija tri ili sest meseci i potrebno je pre toga raditi da bi se ispunio uslov, bolje pitajte one koji su na socijalnoj pomoci godinama
  • g pen

    01.06.2021 13:07
    Sta je, jeftino se prodajete. Nego, staaaaara skola jer tako je i Zloba stampao pare i povecavao plate po potrebi. I onda smo postali milijarderi. Kome pricam kada imate pamcenje zlatne ribice. A ljubiteljima devedesetih, eto vam ih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.