Bivši inspektor UKP: 2.000 pripadnika policije štiti bivše funkcionere, tajkune i kriminalce

Bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije, Milan Dumanović, pozvao je MUP da obelodani podatke o broju zaposlenih i godišnjoj potrošnji Jedinice za obezbeđenje i broju osoba koje štite.
Bivši inspektor UKP: 2.000 pripadnika policije štiti bivše funkcionere, tajkune i kriminalce
Foto: 021.rs (ilustracija)
Srbija je "u evropskom vrhu po broju štićenih ličnosti" i broju osoba angažovanih na njihovom čuvanju, ocenio je on, a preneo Pokret Oslobođanje čiji je član.
 
Dumanović je rekao da je na zaštiti tih osoba angažovano gotovo dve hiljade ljudi, a procena je da se na njihova primanja mesečno izdvaja više od dva miliona evra.
 
"Na to dodajte i dnevnice, smeštaj, troškove opreme, telefone, više stotina službenih automobila i dolazimo do vrtoglave cifre", napomenuo je on.
 
Dumanović je naglasio da zakon propisuje zaštitu samo za nosioce najviših državnih i pravosudnih funkcija, ali da se to u Srbiji ne poštuje.
 
"Oko 2.000 pripadnika MUP je angažovano na čuvanju raznih sadašnjih i bivših funkcionera, poslanika, biznismena, tajkuna, pa i kriminalaca, i njihovih kompletnih porodica. I na letovanja putuju uz policijsku pratnju", kazao je on.
  • Neven S.

    31.05.2021 16:46
    Šta je Dumović radio dok je bio bripadnik UKP? Što nije tad podosio prijave i pojavljivao se u novinama?
  • @Igor Milanov

    31.05.2021 15:51
    Reket
    Pa najposteniji prvi stradaju. Jer ako dobro privredjuju i gledaju samo svoja posla oni su lepak za reketase. Jer nemaju zaledjinu u vlasti i policiji. I ko da ih zastiti od "proizvoda" sistema u kom zivimo.
    Najposteniji su im poslastica.
  • Igor Milanov

    31.05.2021 15:06
    Gracanska ulica 21
    Ne pomaze nikakvo obezbedjenje ni blindirana kola kad jednom izadjes na nisan snajpera nema pomoci ni obezbedjenja. Jer posten coek netreba gorile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija