VIDEO Krizni štab odlučio da kafići mogu da rade do ponoći, evo koje su druge nove mere

Ugostiteljskim objektima će biti dozvoljeno da rade do ponoći, odlučio je Krizni štab.
Takođe, odlučeno je da kiosci mogu da rade 24 časa.
 
Pored toga produžen je i rad bioskopa, pa će poslednja projekcija biti od 23 sata.
 
Jedna o bitnijih odluka odnosi se i na naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane koju će, kako je odlučio Krizni štab, moći da dobiju svi koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći.
 
Na današnjoj sednici odlučeno je i da će biti ukinut besplatni PCR za one koji putuju u Nemačku.
 
U narednim danima biće doneta odluka o proslavi matura, kao i pravila po kojima bi one mogle da se odvijaju.
 
To je jutros najavio i epidemiolog dr Predrag Kon koji je istakao da će i nadalje biti popuštanja mera ukoliko se nastavi ovakva situacija.
 
"Svi pokazatelji su tu, jasno je da nekog popuštanja mora biti i nadalje će biti ako se nastavi ovakva situacija odnosno poboljšanje. Sada smo u stabilnijoj situaciji činjenica je da je virus još sa nama i da se pomerio ka mlađem uzrastu, dok se u ukupnoj populaciji broj smanjuje. Taj dodatni oprez koji se može meriti još nedeljama da nam se ne bi desilo iznenađenje, ne kakva smo imali, ali nikakva iznenađenja nisu potrebna", rekao je dr Kon za TV Hepi.
 
  • sanja

    01.06.2021 10:32
    Ne razumem zašto se ukida "besplatan" pcr test za državljane Srbije koji su rezidenti u Nemačkoj, kada taj test refundira Nemačka, što zapravo znači da on nije bio nikada besplatan.
  • Dragan

    31.05.2021 18:39
    Ah
    U Stokholmi već 20 dana niko ne nosi maske.Lokali zatvoreni od 20 h do 8 h.Ljudi šetaju.Kao i kod nas bašte sa stolovima prazne.
  • nisam

    31.05.2021 17:55
    znao
    da je Vesić glavni tom KR(-imanalnom) štabu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.