Doktor Kon bez maske: Situacija među vakcinisanima je sigurna

Epidemiolog Predrag Kon prvi put od početka epidemije pojavio se bez maske u studiju RTS-a. Navodi da je do toga došlo jer je situacija među vakcinisanima sigurna.
Dr Predrag Kon je gostujući na RTS-u naveo da je situacija među vakcinisanima sigurna i da će oni u nekoj perspektivi moći i slobodnije da se ponašaju.
 
"Ljudi koji su zaštićeni odnosno vakcinisani mogu da se okupljaju i očekuje se da će u nekoj perspektivi moći jednostavnije da žive i da slave, da sve ono što je sastavni deo našeg života bez neke brige sprovode", rekao je Kon.
 
Objasnio je da je masku skinuo prvi put od početka epidemije jer se u studiju nalazio među vakcinisanim osobama.
 
Govoreći o epidemijskoj situaciji navodi da se u Srbiji definitivno diže kolektivni imunitet i, kako kaže, tu nema spora.
 
"Sasvim je sigurno da nikako ne može da se poredi sadašnja situacija sa situacijom prošle godine u ovo vreme. Sada smo u stabilnijoj situaciji, iz nedelje u nedelju mi imamo pad obolevanja, istina, ne ravnomerno u zemlji", navodi Kon i upozorava da je ipak potreban oprez jer je virus i dalje među nama i, kako kaže, nisu nam potrebna negativna iznenađenja. 
 
On je dodao da se nalazimo u uslovnom delimičnom popuštanju, da moramo da imamo neke kriterijume jer, kako kaže, potpuno popuštanje je nešto što nosi rizik.
 
Apeluje na mlade da se vakcinišu jer se najviše kreću.
 
"Sada jeste trenutak poziva mladima i neprekidno to treba ponavljati. Mladi su tu negde oko 15 odsto vakcinisani. Govorimo o mladima između 18 i 35 godina. To je ta mladost koja nije vakcinisana, a najviše se kreće i najviše može da sačuva virus. Ako ona ne bude čuvala virus tako što se vakciniše i onemogući mu opstanak onda smo mi na ozbiljnom putu da se ratosiljamo bar na teritoriji Srbije ozbiljnog povećanja", ocenjuje Kon.
  • Fikus

    01.06.2021 08:38
    Déjà vu !
    Nije prvi put bez maske. I nije da nije već viđeno sve ovo, čini mi se prošle godine u ovo isto vreme.
  • Dragan

    01.06.2021 05:41
    Ah
    Idi u Laza Lazarević.U Mađarskoj se pojavio indijski soj virusa i najavili talas,a ovaj ,"u to ime,popijmo po jednu".Alo Mađarska je susrd ne živimo na Marsu.Jel ima neko da prati stanje u susrdstvu,Evropi,svetu ?Dal ima neki da zna strani jezik sem ruski i kineski da popriča sa molegama iz sveta,il vi nemate kolege?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.