Uhapšena još jedna beogradska nadrilekarka, oštetila najmanje 11 ljudi

Olgica M. iz Beograda uhapšena je zbog nadrilekarstva.
Uhapšena još jedna beogradska nadrilekarka, oštetila najmanje 11 ljudi
Foto: Pixabay
Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, njoj je određeno zadržavanje zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom.
 
Postupajući po krivičnoj prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "Sesiam", zatim informaciji Ministarstva zdravlja, kao i po prijavama oštećenih, Tužilaštvo je izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda teško narušeno zdravlje.
 
Takođe je utvrđeno da je u dužem vremenskom periodu osumnjičena u "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.
 
Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, dežurni zamenik javnog tužioca će odlučiti da li će protiv osumnjičene Olgica M. podneti predlog za određivanje pritvora. Takođe u dokaznim radnjama ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke.
 
Prošle sedmice uhapšeni su Sava K. i njegova majka Danijela zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi. Njima je na zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.
  • N

    02.06.2021 08:54
    N
    Nije ona kriva vec ljudi koje je zahvatila ova pandemije o plastcnoj korekciji. Ako hoces da korigujes nesto na svom telu odes kod strucnjaka..a..on je dosta skup. E pa evo i ja za 30% od prave cene radim isto cak i bolje pa ko poveruje! Koliko para toliko i muzike nema podle ovo ili ono i tu je kraj za mene!
  • /

    01.06.2021 20:42
    /
    'udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine'-o boze
  • Dok je

    01.06.2021 18:52
    Ovaca
    Bice I sisanja-toliko ludog zenskog sveta koji zeli da izgleda klonirano,nigde nema kao kod nas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija