Zaštitnik građana: Na početku pandemije propusti kod dece sa specifičnim potrebama

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je, povodom Međunarodnog dana dece 1. juna, da je pandemija korone izmenila način života ljudi u celom svetu i uticala na ostvarivanje prava deteta.
Zaštitnik građana: Na početku pandemije propusti kod dece sa specifičnim potrebama
Foto: Pixabay
"Na početku vanrednog stanja u Srbiji koje je uvedeno zbog pandemije nisu prepoznate potrebe dece koja imaju specifične potrebe, kao na primer dece sa autizmom, dece koja ne žive sa oba roditelja ili boluju od određenih bolesti, ali su nakon urgencije Zaštitnika građana ti propusti otklonjeni ili ublaženi", rekao je Pašalić u pisanoj izjavi.
 
Pašalić je naveo da godinama ukazuje na probleme sa kojima se, kao posebno ranjiva kategorija stanovništva, suočavaju deca, posebno na nasilje i zanemarivanje.
 
Takođe, kako je naveo, i na probleme sa kojima se suočavaju "deca ulice", ili romska deca po pitanju maloletničkih brakova i otežanog pristupa obrazovanju.
  • Zoran

    02.06.2021 09:55
    Uzas
    Pasalic toliko nema pojma o pravima dece da bi svi bili u institucijama da se on pita
  • Nn

    02.06.2021 09:24
    A stvarno?
    Prošle godine su Vam se obraćali i roditelji i lični pratioci dece sa smetnjama i našli ste sada da se javljate... sram da Vas bude.
  • X

    01.06.2021 23:02
    Dobro se setio
    Sram te bilo, posle godinu dana daješ izjavu da je bilo propusta. Roditelji dece su odmah reagovali, ali ne , ovo je Smrdija!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.