FOTO: Penzioneri Vučiću vratili vitamine - "vlast nam godinama prodaje maglu"

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica izvelo je danas ispred Predsedništva Srbije performans "Mi njima vitamine, oni nama poštovanje Ustava i zakona".
FOTO: Penzioneri Vučiću vratili vitamine - "vlast nam godinama prodaje maglu"
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Povod za performans je, kako je naveo predsednik Udruženja Jovan Tamburić, odluka "takozvane države" da penzionere nagradi paketima vitamina.
 
Tamburić je rekao da su vitamini deljenji penzionerima "čak ostavljani ispred stanova, bez potpisa o njihovom prijemu" i dodao da je deo paketa bio "nekompletan".
 
Zbog svega toga, ali i zbog "manipulacija penzionerima, u vezi sa upravljanjem PIO fondom i prodaje banja, najvrednije imovine tog fonda", Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica poklonilo je vitamine predsednici Ustavnog suda Snežani Marković i direktoru RTS Draganu Bujoševiću "zbog nedostatka imuniteta prema diktaturi".
 
 
Udruženje je najavilo da će vitamine pokloniti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
 
Baloni koje su nosili učesnici performansa i koje su kasnije izduvali, kao znak "nezadovoljstva, potcenjivanja i diskriminacije" njihove sposobnosti da shvate šta se dešava u Srbiji, simbolizuju "deo magle koju nam vlast prodaje godinama", objasnio je Tamburić.
  • Rane

    11.06.2021 13:47
    Začudjen
    Čime ste vi to nezadovoljan ceo radni vek dobre plate veliki stanovi odmori za siću mnogi kad je zrebalo stati u stro naprasno se razbolela čast izuzecima. I šta sad penzije dobre pa ajde da mutimo vodu i ismevao veliki broj penzionera koji su prihvatili pomoć. Šta hoćete treba zbog vas da se osećaju poniženo. Mogli ste pametnije postupiti uzeti te vitamine pa ih dati u okruženju ko nemože to sebi da priušti. Treba da Vas je sramota.
  • Zoran Jokic

    11.06.2021 13:29
    Penzija
    Pošto niste zadovoljni, na izborima promenite vlast.
    Tražite od njih da vam vrate "oteto".
    Dobićete, ŠIPAK.
  • Milan

    08.06.2021 19:06
    Bedni sa debelim penzijama
    Svaki komentar je suvišan,da imaju penziju 15000.nebi tako radili.Bujni pa prebujni.Treba im umanjiti još jer je nisu zaslužili i primati kao i drugi penzioneri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.