Američka kompanija kupila Nordeus: Pionir domaćeg gejminga otišao za 378 miliona dolara

Srpski Nordeus prodat je američkoj kompaniji Take-Two, a konačna cena bi mogla da dostigne 378 miliona dolara, prenosi portal businesswire.
Kako je objavila kompanija Take-Two Interactive Software, ta kompanija će platiti 225 miliona dolara unapred u kešu i deonicama u vrednosti od 90 miliona dolara, ali konačna cena bi mogla da dostigne 378 miliona dolara, prenosi portal businesswire.
 
Osnivački tim Nordeusa primiće naknadu za akcije i nastaviće da vodi kompaniju. Deo u kešu će biti finansiran iz Take-Two gotovine.
 
Nordeus, koji je osnovan 2010. godine, kompanija je koja se bavi razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone, sa sedištem u Beogradu i kancelarijama u Londonu, Dablinu, San Francisku i Skoplju.
 
Vode ga njegovi koosnivači Branko Milutinović, Milan Jovović, Ivan Stojisavljević i Tomislav Mihajlović.
 
"Oduševljeni smo što smo se pridružili porodici Take-Two. Otkrili smo da delimo zajedničke vrednosti, kulturu i viziju. Od samog početka 2010, do onoga što smo danas, Nordeus je građen da svetu pruži više šampiona kroz sjajno gejmersko iskustvo kao što je Top Eleve. Uzbuđeni smo da i naše proizvode i naš rad na lokalnom nivou podignemo na sledeći nivo sa njima, dok nastavljamo svoj cilj da upišemo Srbiju na globalnu gejmersku mapu", kazao je izvršni direktor Branko Milutinović, povodom prodaje kompanije.
 
Nordeus je kompanija za video-igre na mobilnim platformama sa sedištem u Beogradu. Najpoznatija je po "Top Eleven", najuspešnijoj svetskoj igri u kategoriji fudbalskih menadžera na svetu sa preko 240 miliona registrovanih korisnika.
 
"Top Eleven" pruža igračima platformu za stvaranje i upravljanje sopstvenim fudbalskim klubovima, istovremeno ih vodeći kroz svakodnevna takmičenja sa globalnom zajednicom.
 
"Posle deset godina, zauzeli smo vodeću poziciju u fudbalskim igricama na telefonu, i osetili smo da smo spremni za sledeći korak. Izgleda da će sledeći korak biti, na svaki mogući način, bolji ukoliko ga budemo preduzeli sa partnerom kao što je Take-Two", kazao je Milutinović.
  • Igor

    03.06.2021 07:58
    E to je to, Srbin rasprodaje Amerikanac kupuje, zato smo tu gde jesmo i mi i oni.
  • D.

    03.06.2021 05:06
    "Firma koja je vlasnistvo jedne firme joj je konkurencija? Si ti pglu ili nesto jos gore?"

    Ko god je napisao ovaj komentar, nema blage veze sa IT industrijom. Reci cu Vam samo jedno ime, pa Vi dalje trazite koliko su perspektivnih malih ekipa pokupovali i upropastili, da bi unistili konkurenciju: Autodesk. Sve ostalo je na Vama, i da ne budete "piglu", kako ste napisali.
  • Tesa

    03.06.2021 03:37
    Klasika. IT Miskovic ili IT Kostic. Preprodaja firme. Ne ambiciozno zaista. Daleko je bilo koja nasa firma od Oracla ili MS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.