Vulin o hapšenju Jovičića: Akcija trajala mesecima, policija zadovoljna dokazima

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je hapšenje predsednika opštine Palilula i visokog funkcionera SNS Aleksandra Jovičića jasna poruka da nema zaštićenih.
Vulin o hapšenju Jovičića: Akcija trajala mesecima, policija zadovoljna dokazima
Foto: 021.rs
To je poruka i da "nema te partijske knjižice" koja će nekog zaštititi, poručio je Vulin.
 
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio veoma jasan, niko neće biti zaštićen. Ovo je nešto što se nije moglo zamisliti u ranijim vremenima", ocenio je Vulin u gostovanju na RTS.
 
Jovičić i njegovih sedam uhapšenih saradnika zaposlenih u opštini Palilula terete se za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja. Vulin je rekao da je policija veoma zadovoljna dokazima prikupljenim pretresom stana i kancelarije Jovičića.
 
Prema rečima Vulina, akcija je trajala nekoliko meseci i do hapšenja je došlo tek kad se prikupilo dovoljno ostalih dokaza. On nije mogao da odgovori da li je tačna informacija da je u Jovičićevom stanu pronađeno 350.000 evra, objašnjavajući da je ceo slučaj u rukama tužilaštva.
 
"Jovičić se tereti za zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i falsifikovanje službene isprave", rekao je Vulin, navodeći da će biti saslušan danas, oko 9 sati, u tužilaštvu, kao i da se uz njega tereti još sedam lica.
 
Kako je Vulin naveo, sumnja se da je njihov način rada bio da stupe u kontakt sa nelegalnim investitorima, da su uzimali novac za zaštitu da im objekti neće biti rušeni i zatim unosili lažne podatke u službene isprave kako bi se objekti ozakonili. On je rekao da ostali privedeni nisu neka poznata imena, već saradnici Jovičića, uglavnom građevinski inspektori.
  • Ruzmarin

    07.06.2021 13:08
    Dela učinjena od 2016. do 2018. godine a hapse ga tek sada?! Jasno je da policija ima neke aktivnosti u toku vršenja krivičnog dela, prikupljanje dokaza i slično ali šta je rađeno tri godine? Imao je i reizbor na mestu Predsednika opštine?! Neko je planirao da za ovog čoveka napuni fioku pa da onda po potrebi to izvadi na svetlo dana. Nije problem njegovo hapšenje već kalkulisanje i prikrivanje dokaza. U ovom slučaju ima još elemenata krivičnog dela - zataškavanje 3 godine. Kakve je radnje policija vršila od momenta prestanka vršenja krivičnog dela, od 2018. godine pa do danas? Ucena.
  • Sh

    04.06.2021 20:19
    Hm
    Bogami, nije ovo rep...
  • @Lala

    04.06.2021 16:44
    riba smrdi od glave
    al' čisti se od repa. Naravno da će stradati oni na repu. Nije neka pravda ali što bih žalio "repaše".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.