Za Republičkog tužioca podnete četiri kandidature, jedna zatim povučena

Državno veće tužilaca saopštilo je da su, do isteka roka, kandidature za Republičkog javnog tužioca podnele četiri osobe.
Za Republičkog tužioca podnete četiri kandidature, jedna zatim povučena
Foto: 021.rs
Navodi se da je, u međuvremenu, jedan od kandidata odustao od kandidature, što je konstatovala administrativna kancelarije DVT skladu sa Poslovnikom tog tela.
 
Komisija za utvrđivanje blagovremenosti i potpunosti podnetih prijava će, nakon provere, prijave koje ispunjavaju propisane uslove uputiti na dalji postupak radnim telima Veća.
 
DVT podseća da su svi državljani Srbije koji su ispunjavali opšte i posebne uslove za izbor za RJT mogli da se prijave na konkurs, te navode da je" DVT u dosadašnjem periodu svog rada, a posebno od 2016. do 2021. godine, u više navrata unapređivao pravila za kandidovanje i izbor koja se nalaze u okviru nadležnosti tog najvišeg tužilačkog tela, omogućavajući time da se postupak odvija transparentno".
 
Najavljuju da će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima sprovedenog postupka kandidovanja.
 
Za sada nije poznato koji su se kandidati prijavili na konkurs, osim što mediji nezvanično navode da je među kandidatima aktuelna Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac.
 
Republičkog javnog tužioca bira Narodna skupština, na mandat od šest godina.
 
Pre toga, Komisija DVT ocenjuje program kandidata za unapređenje rada tužilaca, a DVT potom listu kandidata dostavlja Vladi koja je formalni predlagač.
  • IQ

    04.06.2021 20:25
    Jedina
    Jedna je Zaga!
  • V5

    04.06.2021 20:06
    Sjaj i beda ekonomskog tigra
    Pošto je rešeno da Dolovac mora biti "izabrana" drugi su samo smetala. Inače izbori u Srbiji su apsolutno demokradski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.