Čedomir Jovanović od MUP-a zahteva odgovor ko je tražio da se ukine obezbeđenje njegovoj deci

Lider LDP-a Čedomir Jovanović uputio je dopis MUP-u i Sektoru unutrašnje kontrole od kojih traži odgovore pisanim putem po čijem nalogu je ukinuto obezbeđenje njegovoj deci.
U dopisu koji je upućen nadležnim organima traži se obrazloženje po kojim zakonskim razlozima je postupala Jedinica za obezbeđenje i na osnovu čega je zaključila da deci lidera LDP-a više nije potrebno obezbeđenje "kada je nadležna policijska uprava bila svesna direktnih napada, pretnji i ugroženosti života i ovih lica na osnovu svih prethodnih prijava".
 
U dopisu u koji je Tanjug imao uvid, Čedomir Jovanović zahteva od nadležnih da se dostavi izveštaj o svim preduzetim merama povodom napada na bezbednost i život njegove dece.
 
Advokat Jovanovića, Stefan Petrović, pita zašto se nekome ko je 20 godina svakodnevno izložen pretnjama smrću ukida obezbeđenje i to usmenim putem. 
 
Petrović podseća da je u prošlosti ispod automobila Jovanovića bio podmetnut eksploziv, da je nekoliko godina nakon toga u Segedinu Jovanović napadnut od strane navijača-huligana, dok je bio u restoranu sa suprugom. Ispred ulaza u zgradu u kojoj živi, upkros sedmodnevnom pokušaju da telefonskim putem obavesti nadležnu policijsku upravu o prisustvu navijača-huligana, dogodio se incident 2. juna 2021. godine.
 
I zbog svega navedenog lider LDP-a traži da zna da li organizacija njegovog ličnog obezbeđenja postoji i u čemu se sastoji. 
 
Advokat lidera LDP-a, u dopisu koji je juče upućen nadležnim organima, moli da se utvrdi listing poziva sa mobilnog telefona Jovanovića. Zahteva i obrazloženje zašto je urađen alko test i test na narkotike, ko podstiče mržnju prema Jovanoviću i po kom osnovu direktor policije Vladimir Rebić iznosi podatke iz istrage o događaju od 2. juna u medijima.
 
"Molim vas da u skladu sa Zakonom o policiji odgovorite na ovaj dopis, kao i da naložite Jedinici za obezbeđenje ličnosti da dostavi pisanu odluku o ukidanju obezbeđenja deci Čedomira Jovanovića, sa obrazloženjem kao sastavnim delom", navodi se u dopisu dostavljenom MUP-u i Sektoru unutrašnje kontrole.
 
Jovanović je nedavno samoinicijativno otkazao obezbeđenje koje mu je pre 20 godina dodelila policija. To je, kako je naveo, učinio "iz revolta jer ga je policija obavestila da povlače obezbeđenje njegovoj deci". On je tada naveo da na dnevnom nivou dobija pretnje smrću, uglavnom preko društvenih mreža.
 
Jovanović je nedavno učestvovao u incidentu kada je razbio izlog restorana brze hrane na Novom Beogradu. Kako je kasnije obrazložio, to je učinio nakon što su ga napali huligani. Kako je tvrdio, to nije bio prvi napad, navijači ga redovno uznemiravaju.
  • NN

    09.06.2021 18:53
    A ako si ti stari alpinisto posten i castan, zasto se bojis za svoju, i bezbednost svoje dece? Trik pitanje...
  • Gorm

    09.06.2021 17:09
    Čedomir Jovanović Z A H T E V A

    Ahahahahahahahaha
  • Zare

    09.06.2021 16:26
    Zare
    Trazim i ja obezbeđenje! To je moje pravo jer grupa navijača stalno ispred zgrade pevaju i viču! Tako ugrožavaju mene i moju decu i suprugu! Ajde bre čedo nelupaj više i neizigravaj neku žrtvu,već vrati novac koji si pokrao kao i nekretnine koji si tim novcem pokupovao! Neznaš više ni šta da pričaš jer si sve trikove potrošio još odavno! Ako mu ova država vrati obezbeđenje onda svaki građanin ima pravo na to kao što sam gore opisao! Ajde bre vise u tri materine sa svojim lažima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija