VIDEO: Beograd dobio novu himnu

Grad Beograd od danas ima svoju svečanu pesmu pod nazivom "Himna Beogradu" koja će se izvoditi na svim značajnim manifestacijama i obeležavanjima.
VIDEO: Beograd dobio novu himnu
Foto: 021.rs
Himnu Beogradu je na sednici Skupštine grada otpevao dečji hor "Čarolija".
 
Tekst za himnu je napisao Tanasija Mladenović, a muziku je komponovao Mihovil Logar.
 
Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, izjavio je ranije danas da će se odbornici izjašnjavati o predlogu stručne komisije da pesma grada Beograda bude "Himna Beogradu".
 
On je naveo da će se svečana pesma Beograda izvoditi posle himne Srbije, kao i na proslavi praznika grada, te prilikom polaganja venaca zvaničnih predstavnika Beograda na spomen-obeležja boraca i žrtava rata na području prestonice.
 
  • Dragan

    09.06.2021 18:27
    Ah
    Mega selendra Evrope ima himnu.Scena iz povrstka otpisanih "Velegrad,ma ajte molim vas". Prljava, zagađena ,pre naseljena selendra grad ?Pogledajte Štokholm ima na you tube.To je grad.
  • Leksi

    09.06.2021 17:37
    Stara pesma, otkud sad došla na red. Ono kad nemaš preča posla, nego da proglašavaš gradsku himnu.
  • nečuveno

    09.06.2021 17:07
    Pa koliki treba da ste autošovinista i mrzitelj Vojvodine u kojoj apsurdno živite, da biste bili za to da Beograd ima himnu, a Vojvodina da nema?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.