Poslanici Skupštine Srbije žale zbog presude Mladiću u Hagu

Poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije više puta su danas ponovili da je jučerašnja presuda Ratku Mladiću "skandalozna" i da je sud u Hagu "antisrpski".
Poslanici Skupštine Srbije žale zbog presude Mladiću u Hagu
Foto: 021.rs
Poslanik Srpske napredne stranke Đorđe Dabić rekao je da je juče bio "posebno težak dan za srpski narod".
 
"Sramna presuda generalu Mladiću je samo dokaz da je Haški tribunal jedan politički sud koji je stvoren da izvrši reviziju istorije i da srpski narod optuži da je vršio zločine, dok su svi drugi oslobođeni", rekao je Dabić.
 
Poslanik je dodao da je "na nama da čuvamo našu Republiku Srpsku, zato što je ona legat svih ljudi koji su se borili i izginuli".
 
"Dvadeset hiljada mladića dalo je život u temelje Republike Srpske, a njihov predvodnik je bio general Ratko Mladić, zato smo svi danas i juče bili i te kako tužni", rekao je Dabić.
 
I Lider jedinstvene Srbije Dragan Marković naveo je ko je sve oslobođen u haškom sudu u kojem, kako je rekao, "poslednjih osam godina nije postojala pravda kad je Srbija u pitanju".
 
"Jučerašnja presuda Ratku Mladiću govori da se sudi samo Srbima u Hagu i takva presuda se očekivala, jer je to politički sud, a ne sud pravde, a svi ti koji su nekada bili sudije, sada su advokati i brane kosovske Albance", rekao je Marković.
 
Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije, Đorđe Milićević, veći deo svog govora takođe je posvetio Mladiću, rekavši da je "presuda sramna".
 
"Juče je bio jedan od najbolnijih dana, Mladić je osuđen, a njegov greh je bio samo što je branio svoj narod", ocenio je Milićević i pitao "znaju li sudije šta je pravo i šta je genocid".
 
Milićevićev stranački kolega Vladan Zagrađanin pročitao je pismo koje je javnosti uputio Ratko Mladić pošto je osuđen na doživotni zatvor, i taj gest je u Skupštini pozdravljen burnim aplauzom.
 
Poslanici su u raspravi o tačkama na dnevnom redu iskazali podršku predloženom Zakonu o Nacionalnoj bazi podataka za sprečavanje i borbu protiv terorizma, kao i davanju garancija "Srbijagasu" za kredite od 169 miliona evra.
  • /

    09.06.2021 18:19
    /
    mladic je naneo stete srbima isto kao i gavrilo princip.
  • pravda

    09.06.2021 17:06
    Ne samo da je ovim zadovoljena pravda zbog svirepog ubistva 8.000 muškaraca i Dečaka!

    Nego je Haški tribunal sud Ujedinjenih nacija, a ne sud Holandije ili neke Zapadne zemlje koju prosečan SNS-ovac mrzi.

    Ovo je sud UN-a koji priznaju i Srbija i Rusija.

    Odluka je konačna i nema šta da se žali, nego prihvati, gleda kako da se iskupi i okrene budućnosti.

    Večito nas jedni te isti svađaju sa svima, ali bukvalno svima u susedstvu, kako bi se predstavili kao branioci srpstva, a ono zapravo svojih džepova.
  • Hattori Hanzo

    09.06.2021 16:08
    Divan dan
    Poslanici, juče mi je bio divan dan, čak sam sa familijom proslavio ovu vest uz mezetuluk i pićence. Veliki dan za čovečanstvo, što je neko osudio tog zločinca i kukavičku pobegulju (16god kao nacista u nekoj Banatskoj vukojebini)...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija