Fabrika vakcina "Sinofarm" biće u blizini Zemun Polja

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odredila je lokaciju za fabriku vakcina "Sinofarm" u okviru privredne zone "Autoput", u blizini Zemun Polja, saopštila je Opština Zemun.
Fabrika vakcina "Sinofarm" biće u blizini Zemun Polja
Foto: 021.rs
Posle pribavljanja tehničke dokumentacije, opremanje lokacije biće povereno Institutu za puteve Beograd, kao najpovoljnijem ponuđaču, čiji će posao biti plaćen 61,78 miliona dinara bez PDV-a.
 
Komunalno opremanje podrazumeva rešenje imovinsko pravnih pitanja, izradu tehničke dokumentacije koja je oročena na 25. oktobar i izgradnju pristupnih saobraćajnica i to po hitnom postupku, dodaje se u saopštenju.
 
Fabrika, u kojoj će se prvo pakovati kineska vakcina, a kasnije i proizvoditi, biće zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a predviđen je i pogon za proizvodnju PCR testova.
 
Za fabriku koja će se graditi po sistemu "ključ u ruke", srpska strana će obezbediti zemljište i infrastrukturu.
  • Дејан.

    11.06.2021 22:18
    Немамо ми стручне људе.
  • NS65+

    11.06.2021 21:29
    Ko ce vamprimati te vakcine?
  • Dragan

    11.06.2021 19:26
    E
    Al zato Fajzer neće već radi u Hrvatskoj.Ko li se bolje prodao ?Fajzer je još pre 6 meseci jedino u Hrvatskoj našao dovoljno stručne ljude za njihovu proizvodnju.Šta bi sa Sputnjikom u Torlaku. Propalo sve. Napravili jedan broj,odneli na testiranje u Moskvu i tajac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.