Tiodorović: Biće potrebna i treća doza vakcine

Epidemiolog i član kriznog štaba dr Branislav Tiodorović, rekao je da smatra da će treća doza vakcine biti neophodna.
Tiodorović: Biće potrebna i treća doza vakcine
Foto: 021.rs
"Treća doza vakcine će biti neophodna, toga moramo biti svesni. Onoga trenutka kad nam budemo jasno na osnovu studije kakakv imuni odgovor imamo, znaćemo i ko treba da primi tu treću dozu. Ali, treća doza biće za šest ili osam meseci ili će to možda biti kao kod sezonskog gripa, da ćemo morati svake godine da primamo vakcinu".
 
On je istakao da moramo da uradimo nacionalnu studiju o tome koliko naših građana ima imunitet na virus korona.
 
"Tek kada saznamo koliko je imunih, videćemo šta možemo očekivati u odbrani od virusa. I videćemo ko treba da primi treću dozu vakcine, jer je jasno da će biti neophodna".
 
Tiodorović je naglasio da ćemo kolektivni imunitet dostići ako imamo 60-70 odsto zaštićenih, računajući tu i one koji su imunitet stekli vakcinacijom i one koji su ga dobili prirodnim putem.
  • Dragutin Francuska

    14.06.2021 09:34
    A nivo antitela pre vakcine?
    A da se izmeri nivo antitela pre bilo kakve vakcinacije svakog zdravstvenog osiguranika što je obavezna procedura po Zakonu ništa?
  • Nik

    13.06.2021 17:42
    Ana i Petre primite vi i 3, 4, 5... dozu ako zelite, ali isto vam se hvata.
  • Ana

    13.06.2021 14:53
    strasno
    Odmah dajte trecu dozu ljudima koji nemaju antitela. Mnogo ljudi nije ni imalo posle dve doze a velikom broju su nestala u medjuvremenu.Svi su se raspustili a indijska varijanta ako i nije jos, uskoro ce biti ovde. Buknuce gore nego prosle godine! Sta radite? Igrate se nasim zivotima! Strasno! Ako ne znate kako treba, pogledajte sta rade ozbiljne zemlje koje su davale istu vakcinu. Delu gradjana daju buster a onima koji nemaju antitela dve doze Fajzera. Brzo reagujte, to je od presudne vaznosti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.