Zelić: Deca će se vakcinisati samo uz saglasnost roditelja

Predstavnik Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije Pavle Zelić izjavio je da od sledeće nedelje Institut "Dr Milan Jovanović Batut" treba da uredi način imunizacije dece.
"To znači da će oni odrediti koja će populacija imati prioritet", objasnio je on.
 
Tu vakcinu će, dodao je Zelić, deca primiti samo uz saglasnost roditelja.
 
Zelić je rekao da je do sada zabeležen 991 slučaj neželjenih reakcija na vakcinu protiv koronavirusa, od kojih se "samo devet smatralo ozbiljnijim".
 
Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije u petak je odobrila da se vakcina proizvođača Fajzer može koristiti kod dece uzrasta od 12 do 15 godina.
  • Novosadjanka

    13.06.2021 23:29
    Odlicne vesti. Treba jos u porodilistu bebe da se vakcinisu, a ne da ih napadne nevidljivi neprijatelj dok su tako male.
  • Teča

    13.06.2021 17:56
    Najzad!
    jedva čekam i nadam se da će uskoro moći da se vakcinišu i deca od 3 godine, kao što je u Kini već slučaj. Vakcinacija treba da bude obavezna pre škole jer deca na nagovor roditelja odbijaju da nose maske u školama. Ako mogu u Francuskoj, Nemačkoj i Americi deca da nose maske u školi mogu i kod nas ali su roditelji problem.
  • Mama

    13.06.2021 17:36
    Moja cerka ima 17 ipo godina i vakcinisala se,sama je izrazila zelju da hoce ,jedino sto je neko sa njom morao da ide jer nije punoletna ,traze saglasnost roditelja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija