Kafići na otvorenom mogu da rade bez ograničenja, dozvoljena muzika, publika na stadionima...

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naveo je, posle sednice Kriznog štaba, da je epidemijska situacija stabilna i da se ublažavaju mere.
Kafići na otvorenom mogu da rade bez ograničenja, dozvoljena muzika, publika na stadionima...
Foto: FoNet (Vlada Srbije/Slobodan Miljević)
"Vidite i sami da već jedan duži vremenski period imamo stagnaciju, nivo broja zaraženih koji je konstantan. Situacija u bolnicama je zadovoljavajuća. Imamo manje od 500 pacijenata u bolnicama koji se leče od kovida", rekao je Gojković.
 
Gojković je naveo da će prema preporukama sve prodavnice moći da rade bez ograničenja. 
 
Ugostiteljski objekti na otvorenom će moći da rade bez ograničenja, a u zatvorenom do jedan sat iza ponoći, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera. Dozvoljena je i muzika u tim objektima.
 
Krizni štab je preporučio da se dozvoli prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima. Kapacitet otvorenih objekata je do 50 odsto, a u zatvorenim prostorima do 30 odsto.
 
Omogućeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru do 500 ljudi.
 
"Svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupljanja gde je predviđeno više od 500 posetilaca ne mogu to da rade bez saglasnosti Kriznog štaba", rekao je Gojković.
 
Dodao je da su dozvoljene proslave maturskih svečanosti uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 ljudi.
 
Predlog je da budu dozvoljene i rekreativna nastava i đačke ekskurzije.
  • Brmbrmrakataka

    15.06.2021 12:24
    Svi se žale kako neće moći da spavaju, a niko ne razmišlja o tome da će im deca ostati neobrazovana jer najbitnije je da se kafići, stadioni i ostalo otvore i da im se obezbede svi uslovi za rad dok o svim obrazovnim ustanovama u kojima deca i mladi i dalje pohađaju nastavu kao da smo u jeku korone nema ni reči... Krizni štabe, molim da sredite svoje prioritete.

    PS: Nemam ništa protiv ugostitelja, štaviše slažem se da su u ovoj čitavoj situaciji baš oni bili jedni od, ako ne i najugroženiji i slažem se da im treba dozvoliti da rade i da se vrate na noge, ali takođe mislim da je i obrazovanje jako bitno i da ako smo zaista "pobedili koronu" treba da se vrate u neku normalu svi aspekti života, a ne samo oni koji se odnose na zabavu, izlaske i slično.
  • Veki

    15.06.2021 10:53
    Sramota
    Ovaj takozvani krizni štab je potpuno odlepio.Idu iz krajnosti u krajnost.
  • CoVid 19

    15.06.2021 09:30
    Da li tzv Krizni stab bar malo oseca izvesnu dozu stida zbog preminulih lekara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.