Branka Katić imenovana za zastupnicu prava izbeglica UNHCR-a

Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) saopštila je danas da je glumica Branka Katić imenovana za UNHCR istaknutu zastupnicu prava izbeglica.
U saopštenju se navodi da UNHCR počinje seriju događaja i inicijativa koje organizuje zajedno sa svojim partnerima.
 
Kao prvi zajednički poduhvat sa Brankom Katić, nastao je kratki video "Izgubljeni snovi" o snovima i nadanjima sirijske dece, prinuđene da odrastaju daleko od kuće, u izbegličkim centrima.
 
UNHCR ove godine obeležava 45 godina rada u Srbiji i tokom svih tih godina agencija je pomagala izbeglicima i raseljenim licima iz različitih krajeva sveta - od sovjetskih izbeglica na početku rada kancelarije u Beogradu, preko ratova u Jugoslaviji tokom devedesetih godina prošlog veka, do najnovije izbegličke krize koja je kulminirala 2015. godine.
 
"Zajedničko za sve ljude koji su ostali bez svojih domova je da oni i dalje nisu odustali od svojih snova i nadanja, a cilj UNHCR, uz pomoć drugih organizacija i istaknutih pojedinaca kao što je Branka, jeste da ovi snovi nikada ne budu izgubljeni", navode u UNHCR-u.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija