Virusolog Šekler: Da sam korona virus, rekao bih "fenomenalno" na popuštanje mera

Da sam korona virus, rekao bih "fenomenalno" na ovo popuštanje mera, izjavio je virusolog Milanko Šekler i ocenio da će popuštanje mera omogućiti virusu da "preživi leto" i sačeka jesen.
Šekler je za RTS rekao da je pre godinu dana na današnji dan bilo 57 zaraženih, jedan umrli i 12 na respiratorima, a da su danas veće brojke.
 
"Sada imamo 39 odsto revakcinisanih, a 44 odsto sa jednom dozom. To je nedovoljno", konstatovao je on i istakao da je dobro da je starija populacija vakcinisana, ali da stari ne idu na velike skupove, pa je potrebno ubrzati kampanju vakcinacije mlađe populacije.
 
Sa ublažavanjem mera samo je legalizovano ono što se događalo, prokomentarisao je Šekler ukazujući da je "sve treštalo i niko nije kontrolisao da li se poštuju epidemiološke mere, da li se nose maske i poštuje distanca".
  • Дејан.

    15.06.2021 20:24
    Индијски сој је као и британски заразнији јесте али нема још доказа да је леталитет већи.


  • dule

    15.06.2021 11:25
    Sa ublažavanjem mera samo je legalizovano ono što se događalo, prokomentarisao je Šekler ukazujući da je "sve treštalo i niko nije kontrolisao da li se poštuju epidemiološke mere, da li se nose maske i poštuje distanca".



    Ukoliko vlast nije u stanju da sprovede propise koje je sama donela onda te propise treba ukinuti, posto samo sluze da se kaznjavaju nepodobni.
  • tetak salapura

    15.06.2021 10:59
    lokdaun je unistio sve osim virusa.
    izgleda da treba traziti neko inteligentnije resenje.
    mozda neki lek?
    koliko se ja secam za proteklih 40 godina zivota,medicina se uglavom bavila lekovima, a ne socijalnim i policijskim temama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija