Osam veterinara i poljoprivrednik uhapšeni zbog fiktivne kupoprodaje i obeležavanja goveda

Niška policija uhapsila je devet osobazbog zloupotrebe službenog položaja.
Osam veterinara i poljoprivrednik uhapšeni zbog fiktivne kupoprodaje i obeležavanja goveda
Foto: Pixabay
Uhapšeni su odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot D. Ž. (56), veterinari u toj klinici D. S. (49), G. R. (59), Ž. M. (34), R. P. (54), S. S. (50), S. P. (52) i Z. P. (58), kao i odgovorno lice jednog poljoprivrednog gazdinstva S. P. (51).
 
Oni se terete da su, od početka aprila do sredine juna ove godine, iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti ovlašćenih obeleživača goveda od strane Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinu, u 29 slučajeva pribavili korist za više od 50 osoba prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja grla-goveda na području Pirotskog upravnog okruga.
 
Osumnjičeni, takođe, nisu sačinjavali zapisnike o aktivnom nadzoru poljoprivrednih gazdinstava i na taj način su, kako se sumnja, omogućili da se protiv više od 50 nosilaca poljoprivrednih gazdinstava od strane Veterinarske inspekcije ne podnesu prekršajne prijave zbog postupanja suprotno odredbama Zakona o veterinarstvu.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Обсервер

    15.06.2021 11:59
    Још и то
    Неки дан вет. инспекција добила ''Црни лист'' за екологију, а сад још и 7 приведених, катастрофа.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.