Stranim turistima koji kruzerima krstare Dunavom dozvoljen ulazak u Srbiju

Strani turisti koji kruzerima krstare Dunavom, uz negativan antigenski test na koronu, mogu da uđu u Srbiju, odlučio je Krizni štab.
Stranim turistima koji kruzerima krstare Dunavom dozvoljen ulazak u Srbiju
Foto: 021.rs
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ovo je ocenila kao važan korak napred ka oporavku privrede.
 
Ona je objasnila da su s obzirom na epidemiološke mere koje se primenjuju u Srbiji, svi kruzeri do sada samo tranzitirali bez zaustavljanja, jer je turistima potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju, na čiji se rezultat dugo čeka.
 
"Uz relaksaciju ove epidemiološke mere, očekujemo da strani turisti više neće samo prolaziti brodovima kroz našu zemlju, već će izdvajati dodatna sredstva za obilaske, posete muzejima i drugim institucijama kulture, kao i za posete restoranima, kupovinu suvenira i slično, što će pozitivno uticati na povećanje deviznog priliva od turizma i doprineti oporavku turističke privrede", istakla je Matić.
 
Turistički brodovi na kojima se nalaze grupe stranih turista tokom krstarenja posećuju i obilaze Beograd, Novi Sad, Donji Milanovac, Golubac i Apatin i ne zadržavaju se duže od 12 sati.
  • Rade

    17.06.2021 13:02
    O kakvim kruzerima se prica kad nisu plovili godinu dana a jedini razlog zasto nestaju je komplikovana carinska procedura i ostale birokratske gluposti .Druga stvar je da ti mi nemamo sta da ponudimo tim turistima sto oni vec nemaju mnogo lepse i bolje .Ko zeli da stane kruzerom a da vida okolo smrdi na fekalije .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija