Pulmolog Žujović: Struka se već sprema za novi talas korone na jesen

Pulmolog Dejan Žujović izjavio je danas da se "struka" već sprema za novi talas korone na jesen.
"Sve bolnice iz kojih je medicinsko osoblje bilo pozajmljeno za kovid bolnicu u Batajnici naložile su svojim zaposlenim da sada uzmu godišnje odmore, jer to neće moći od 1. septembra. Znači, struka se već sprema za novi talas na jesen", kazao je on za TV N1.
 
Žujović smatra da je 39 odsto revakcinisanih i manje od milion onih koji su preležali kovid "apsolutno nedovoljno" za kolektivni imunitet u Srbiji.
 
Virusolog Milanko Šekler ocenio je da "dobar deo populacije u Srbiji ostaje rezervoar za dalje širenje virusa".
 
"Oni kažu vraćamo se u normalan život. Trebalo je da bude akcenat da ostaju sve antiepidemijske mere, a da se popuštanje mera prikaže kao jedan novi momenat, gde može više ljudi da bude", rekao je on.
 
Kada je reč o održavanju festivala, Žujović je podsetio da je prošle godine došlo do "eksplozije" korone iako se festivali nisu održavali.
 
"Prošle godine nije bilo ni Egzita ni Guče, pa smo opet imali eksploziju korona virusa na jesen. Duplo više ljudi, prema zvaničnim podacima, umrlo je od posledica korone nego za vreme NATO bombardovanja 1999. godine. Nismo uniformni u merama", zaključio je on.
  • Joka

    18.06.2021 07:49
    ..
    Dr Zujovic je od pocetka korone na 1.liniji fronta. Nije kao Darija zaseo u fotelju. Covek ima pravo. Exit, Beer fest, svadbe, mature...pre jeseni ce se rasplamsati virus. Narocito sto se ne zna koliko antitela proizvodi kineska vakcina. I da li?! Treba biti obazriv. Prvo se vakcinisite, nosite masku, da se ne ponovi onaj haos.
  • Difo

    18.06.2021 00:26
    Covid 19
    aha
    Slažem se 100 %, vrlo vidovita!
  • Дејан.

    17.06.2021 21:19
    Колега Жујовић је добар пулмолог и радио је у ковид одељењу,али то не значи да зна када ће бити други талас и какав ће бити.

    -Није ми јасно како неке колеге могу да прогнозирају какава ће епидемија бити за 2-3 месеца не могу ни светски стручњаци.

    -Оно што ми лекари можемо а то је да претпостављамо да ћемо имати 60% ревакцинисаних за 2 месеца и да ћемо захваљујући вакциницији избећи индијски па и афрички сценарио.

    -Медицина није лото нити бинго.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.