Pritvor i krivične prijave protiv zlostavljača maloletnika

Po nalogu javnog tužioca određen je pritvor u trajanju do 48 časova osumnjičenom M.M zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.
Pritvor i krivične prijave protiv zlostavljača maloletnika
Foto: 021.rs
Pritvor je određen i za M.K. zbog krivičnih dela nepružanje pomoći, zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica M.L.
 
Prema navodima krivične prijave Policijske uprave Vračara osumnjičeni M.M. je krivično delo nasilja izvršio prema maloletnom oštećenom M.L. u iznamljenom stanu na Vračaru, u kom je zasnovao vanbračnu zajednicu sa majkom maloletnog oštećenog.
 
On je od maja 2020. godine u više navrata fizički napadao maloletnog oštećenog nanoseći mu telesne povrede i to prisustvu majke maloletnog, koja nije preduzela nikakve mere kako bi zaštitila svog sina.
 
Osumnjičeni je 15. juna ove godine oko 16,00 u ul. Hadži Ruvimovoj ponovo fizički napao maloletnog oštećenog tako što ga je rukama oborio na pod, a zatim uhvatio za kragnu majice i podigao sa zemlje nanevši mu telesne povrede u predelu vrata i desne nadlaktice, takođe u prisustvu majke maloletnog oštećenog, M.K. koja ni ovog tada nije preduzela ništa da ga zaštiti, Ona se, naprotiv, sa osumnjičenim M.M. udaljila sa lica mesta ostavljajući dete da plače.
 
Nakon ovog događaja, maloletni oštećeni je sam obavestio policijske službenike Policijske uprave Beograd o nasilju u porodici kojem je izložen.
 
Pored krivičnog dela nepružanje pomoći osumnjičenoj M.K. je stavljeno na teret i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Ona je, naime, nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim M.M. napustila stan u kom je živela sa svojim maloletnim sinom, oštećenim M.L. i svojom majkom i od tada je prestala da se stara o svom detetu, a njegovo vaspitanje i brigu o oštećenom prepustila je majci, koja zbog starosti nije u stanju da isprati razvojne potrebe deteta.
 
Osumnjičeni M.M. i M.K su danas saslušani u prostorijama Prvog osnonvog javnog tužioca u Beogradu, kada su u prisustvu branioca po službenoj dužnosti u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.
 
Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenim M.M. i M.K. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija