Uhapšeno 29 čuvara "Srbijašuma" i još sedmoro zbog mita i malverzacija s drvnom građom

Policija u Kraljevu uhapsila je 36 osoba, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćena još jedna osoba, zbog davanja i primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.
Uhapšeno 29 čuvara "Srbijašuma" i još sedmoro zbog mita i malverzacija s drvnom građom
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Uhapšeni su N. P. (37), odgovorno lice PD "Jela univerzal" iz Ivanjice, vozači u toj firmi V. M. (45), M. M. (28), V. D. (27) i S. M. (32), vozači u PD "Maja WOOD" d.o.o. Ivanjica S. P. (32) i R. B. (37), kao i 29 čuvara zaposlenih u JP "Srbijašume", u više šumskih gazdinstava na teritoriji Srbije.
 
Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i tridesetogodišnja žena, odgovorno lice PD "Maja WOOD", za kojom policija intenzivno traga.
 
Osumnjičeni N. P. i tridesetogodišnjakinja terete se da su preko vozača zaposlenih u firmama "Jela univerzal" i "Maja WOOD", u kojima su oni odgovorna lica, davali mito čuvarima šume kako bi prilikom eksploatacije drveta u otpremnicama unosili podatke neistinite sadržine, čime su oštetili JP "Srbijašume".
 
Šumski čuvari su, kako se sumnja, u službenoj dokumentaciji prikazivali manje količine od stvarno utovarenog drveta, odnosno prikazivali da je reč o lošijoj klasi robe od one koju su vozači preuzeli.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Sumar

    18.06.2021 15:25
    fruska naprednjacka
    Model je isti sve su ostalo nijanse, sto pre da se ti policajci pozabave ovom temom na Fruskoj.
  • Đura

    18.06.2021 14:59
    Zašto se ovde ne hapsi? Ovde šumari pošteni ali oko Dunavca ima sve manje drveća.
  • skep

    18.06.2021 14:42
    Izgleda da su svi šumari pošteni slično kao i svi carinici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.