U Srbiju stigla donacija 50.000 vakcina od Rumunije

Institut za virosologiju, vakcine i serume "Torlak" danas je preuzeo 50.400 vakcina Astrazeneka, koje je Srbiji donirala Rumunija, saopštila je Misija EU u Beogradu.
Pošiljka je jutros stigla na aerodrom "Nikola Tesla", a transport je omogućen kroz Mehanizam civilne zaštite Evropske unije.
 
Ukupan iznos pomoći koja je putem ovog mehanizma mobilisana iz EU za Srbiju danas dostiže više od 7 miliona evra.
 
Ta sredstva su do sada u velikoj meri služila za isporuku zaštitnih maski i druge zaštitne opreme Srbiji koji su kasnije korišćeni u bolnicama, policijskim službama i javnoj upravi.
 
EU je ukupno mobilisala više od 66 miliona evra za Srbiju za hitnu reakciju protiv kovida-19 i uložiće mnogo više za podršku ekonomiji, posebno za mala i srednja preduzeća, ističe se u saopštenju.
  • Balian of Ibelin

    19.06.2021 15:09
    proizvodnja bespotrebnosti
    Neoindustrijalizacija
    : od besa


  • Novonasađeni

    19.06.2021 14:05
    Slabo interesovanje...
    ...za AZ kod njih, pa daju nama, a mi onda poklonimo drugima, jer je i kod nas slabo ko hoće AZ.
  • Joca

    19.06.2021 13:43
    Šta nam vrede donacije kad bagra novac odmah pokrade! Nama trebaju promene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.