Rio Tinto: Naše obezbeđenje u dolini Jadra patrolira u skladu sa zakonom

Kompanija Rio Tinto je saopštila da obezbeđenje koje čuva njenu imovinu u dolini Jadra, gde istražuje nalazište jadarita, radi u skladu sa propisima.
Kompanija je reagovala na zahteve udruženja građana da povuče obezbeđenje koje, po njihovim navodima, "patrolira seoskim putevima u dolini Jadra" kako bi se sprečilo dalje širenje sukoba.
 
"Obezbeđenje je angažovano da sprovodi aktivnosti u potpunosti u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju koji predviđa kako način obezbeđenja privatne imovine tako i kretanje u određeno vreme između više međusobno razdvojenih mesta/objekata (patroliranje)", navodi se u saopštenju Rio Tinta.
 
Kako je objašnjeno, kretanje ograničenim (malim) brzinama je zahtev kompanije Rio Tinto "kako se ne bi uznemiravali meštani i kako bi se očuvali ionako već dotrajali ili neasfaltirani seoski putevi".
 
Kompanija Rio Tinto je istakla da već 20 godina posluje u Srbiji, poštujući sve njene propise.
 
"Protiv Rio Tinta i projekta Jadar mesecima se vodi bespoštedna kampanja zasnovana na konstantnom ponavljanju dezinformacija i najgorih scenarija koji nisu utemeljeni na činjenicama, već su proizvod proizvoljne interpretacije njihovih autora. Rezultat te kampanje je i jučerašnji napad na zaposlene Rio Tinta i partnerskih kompanija koji rade na projektu Jadar", navodi se u kompanijskom saopštenju.
 
Rio Tinto, kako je ukazano, od meštana dobrovoljno otkupljuje zemljište i objekte.
  • Гари

    20.06.2021 09:09
    Посебан ниво јадника- екипа која ради обезбеђења оваквима. 30 година сам у том послу и никад нисам пристао на послове који иду на штету обичног човека. Нисам пристајао на послове контраверзних бизнисмена, жутих, љигаша, напредњака, параду... а ипак сам пристојно живео. Увек постоји избор!
  • RT

    20.06.2021 07:00
    Fuj!
    Mukice. Nisu oni ni za šta krivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.