Gradonačelnik Čačka: U Slobodi eksplodirao magacin sa barutom; Vučić: Ima jedna stvar koja je čudna

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da je nakon sinoćnje eksplozije u krugu fabrike "Sloboda" situacija stabilna.
Gradonačelnik Čačka: U Slobodi eksplodirao magacin sa barutom; Vučić: Ima jedna stvar koja je čudna
Foto: 021.rs
"Nadležne službe su sinoć lokalizovale i ugasile požar i sada više nema bojazni od novih eksplozija. Sada znamo da je eksplodirao magacin sa barutom, ali uzroci eksplozije biće utvrđeni tokom istrage", izjavio je Todorović.
 
On je najavio sastanak koordinacionog tela ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova i grada Čačka, na kojem će biti procenjeni rizici i doneta odluka kada da se građani koji stanuju u blizini fabrike vrate svojim domovima, ali je naglasio da to sigurno neće biti danas.
 
Vučić: Nadležni ispituju uzrok eksplozije
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nadležni ispituju uzrok nove eksplozije u ovoj fabrici i naveo da je "sve sigurno i bezbedno".
 
"Ima jedna stvar koja je čudna. U prvom izveštaju koji sam dobio, poslednja eksplozija dogodila se u prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija. Ispitaćemo podrobno i detaljno sve razloga požara i eksplozija", kazao je Vučić.
 
On je najavio da će biti postavljeno pitanje odgovornosti u upravljanju i, ukoliko se dokaže, i krivično-pravne odgovornosti.
 
U čačanskoj "Slobodi" u subotu uveče u eksploziji su lakše povređena trojica radnika, a građani koji žive u blizini fabrike su evakuisani.
  • Z313

    20.06.2021 19:15
    Vrlo neuobičajeno
    Vučić: Ima jedna stvar koja je čudna

    Ima: Đilas još nije pomenut.
  • vladaNS

    20.06.2021 18:43
    ?
    Postalo mi je degutantno i stidim se sam sebe kad komentarišem nebuloze samoproklanovanog gazde Srbije. Pozdrav iz Vojvodine
  • kiki

    20.06.2021 18:27
    omg
    Jos je cudnije sto niko ne glasa za sns a vi opet na vlasti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija