Mihajlović: Dečiji brakovi ozbiljno kršenje prava, potrebno izmeniti zakone

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je važno da se pokrene inicijativa za izmenu nekoliko važnih zakona koji se tiču dečjih prava.
Mihajlović: Dečiji brakovi ozbiljno kršenje prava, potrebno izmeniti zakone
Foto: 021.rs
Ovo se posebno odnosi na sprečavanje ranih i dečjih brakova, jer oni predstavljaju ozbiljno kršenje prava dece, saopšteno je iz njenog kabineta.
 
Mihajlović je tokom sastanka sa direktorkom Unicefa u Srbiji Dejanom Kostadinovom naglasila da ima mnogo prostora za unapređenje uspešne saradnje sa Unicefom u oblasti energetskog siromaštva, na novim projektima usmerenim na zelenu agendu i energetsku tranziciju.
 
Kostadinova je naglasila da je unapređenje rodne ravnopravnosti dug proces koji zahteva kontinuirano zalaganje i da se, pored izmene zakona, mora više raditi na podizanju svesti javnosti o tim problemima.
 
Ona je istakla da su zelena agenda i zaštita životne sredine visoko na agendi Unicefa i da je ta oraganizacija otvorena da zajedno sa Srbijom radi i u toj oblasti.
  • .

    21.06.2021 20:25
    10 godina na vlasti i mi i dalje imamo ozbiljno krsenje prava i tek razmisljanje da se ovo menja.
    Sta ste cekali?
  • pametuje

    21.06.2021 19:27
    Ova se u sve meša, u sve se razume, dovlači belosvetsi ološ da organizuju zemlju. Dok ovde mladi beže iz rodne grude.
  • Ganci Roses

    21.06.2021 19:04
    Gospava ministarka da li mi imamo pravo na naknadu s pare, jer možemo da idemo u školu i da živimo život samo do 14 godine. Posle toga samo obaveza žena i deca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija