Arsić: Ejmi nije želela da bude na Kalemegdanu, a mi joj podižemo spomenik tamo

Beograd treba da se oduži Ejmi Vajhaus, ali betonski spomenik na mestu njenog poslednjeg koncerta - nije rešenje, ocenio je reditelj Vojkan Arsić.
Arsić: Ejmi nije želela da bude na Kalemegdanu, a mi joj podižemo spomenik tamo
Foto: 021 (ilustracija)
Govoreći o najavi gradskih vlasti da će raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika toj pevačici, Arsić je za N1 ocenio da je iza ovog potpuno "prepoznatljiv algoritam".
 
"Objaviće međunarodni konkurs na kojem će sasvim slučajno da osvoji neko njihov ili u dilu s nekim njihovim, koštaće deset puta više ili i više od toga, nego što bi realno koštao, i tu će se podmiriti šta treba unutar stranke. Veći problem je što će taj spomenik ostati", ocenio je Arsić.
 
Generalno nije ni popularno niti lepo sklanjati spomenike, dodao je on.
 
"I to je veći problem. Što će spomenik ostati i što će biti pogrešan. Ne mislim na njegovu estetiku, iako se i toga plašim, već na to da spominik Ejmi Vajnhaus ne treba da bude od betona, a Goran Vesić ne može dalje od toga", naveo je Arsić za N1.
 
Jedan spomenik, smatra Arsić, nije ono što je nekad bio – parče mermera il betona, već više od toga.
 
"Svi znamo kako je izgledao njen koncert u Beogradu, da je bila loše, da nije želela tu turneju, da je želela samo da stvara muziku. Ejmi nije želela da bude na Kalemegdanu, i na toj turneji, a mi hoćemo da joj podignemo spomenik na tom mestu", zaključio je Arsić.
  • bla bla

    22.06.2021 10:06
    Evo narodu da se svađa, prepucava, polemiše... drugim rečima zabava (hleba i igara) a Režim u međuvremenu krade li krade dok ste vi zamajavani.

    Jedni hoće spomenik našim ljudima (ali ne bi se baš složili kome tačno), drugi vole Amy, ali neće spomenik tamo, treći vole Amy ali neće spomenik od betona, četvrti vole Amy ali...

    Trabunjanje, zamajavanje... više komentara na ovo nego na bitne teme.

    Uzgred, kad pomahnitali Režim već diže spomenik svakog meseca, nek bude jednom i neki da nije ultranacionalističkog sadržaja.

    S tim da isti taj režim (SNS) koji diže spomenik Amy je poništio imenovanje ulice Johna Lennona u Novom Sadu.

    Smetalo im je što je Lennon koristio droge. A sad im ne smeta kod Amy?

    I ne treba da smeta, narkomanija je bolest, a imenovanjem ulica, spomenicima se ne obeležava nečija bolest, ponašanje... nego doprinos, koji je u slučaju Amy i Lennona ogroman.
  • Nemanja

    22.06.2021 09:52
    Lemmy
    Ako ćemo realno, jedini ko je zaista zaslužio spomenik je Lemmy. Pijan, drogiran, poslednji put i sa jednom nogom u grobu, ali svaki put odsvirao za sve pare i malo preko.
  • Pikac

    22.06.2021 08:37
    Npr
    A da li je pre ove nesretnice spomenik zasluzila Mileva Maric ( Vesicu, to je naucnica, bila supruga A.Ajnstajna) ili Isidora Sekulic, Desanka Maksimovic, Milena Dravic... velike zene srpske.. kad Ejmi tako velika, jesu li joj Englezi podigli spomenik usred Londona?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.