U "Slobodi" na potezu demineri, šteta se procenjuje, ne zna se kada će fabrika biti bezbedna

Sinoćni požar u čačanskoj vojnoj fabrici "Sloboda" treći je akcident ovog meseca.
Na gašenju ponovo su angažovani helikopteri Vojske Srbije. Evakuisani građani se vraćaju u svoje domove, procenjuje se šteta, a dok potpuno ne bude bezbedno, radnici neće dolaziti na svoja radna mesta, javlja RTS.
 
Zbog visokih temperatura i nepristupačnog terena vojni helikopteri vodom su preventivno polivali teren gde je sinoć izbio požar u krugu fabrike "Sloboda". Posao je bio gotov nakon izbačenih 30.000 litara vode.
 
Žitelji naselja Jezdina i Pridvorica vikend nisu proveli u svojim kućama. Posle jake eksplozije nije bilo beznedno, a na stambenim objektima ima i dosta štete.
 
"Popucale su mnoge kuće, crepovi, podatrešeno je dosta kuća. Milicija je došla, iselila je celo naselje", rekao je Ljubivoje Boričić iz Pridvorice.
 
Iz Gradske komisije za procenu štete navode da će utvrditi štetu u narednim danima. 
 
"Građani se danas već javljaju gradskoj upravi da prijave štetu tako da su sve te aktivnosti u toku", naveo je Radoš Jugović iz Gradske komisije za procenu štete.
 
Prethodna eksplozija se dogodila u noći između 3. i 4. juna, u magacinskom prostoru gotovih proizvoda, a šteta je procenjena na dva miliona evra.
 
Nove eksplozije pre dva dana desile su se, kažu, u drugom magacinu, a šteta je veća.
 
"Nema veze sa prethodnim, obzirom da po rečima ljudi iz Tehničko-remontnog zavoda koji čiste teren, rekli su da je tu ostalo sve kao što je i bilo i da se desila eksplozija u magacinu baruta", kazao je Draško Milovanković, iz Samostalnog sindikata kompanije "Sloboda".
 
Na potezu su demineri. Po završetku njihovog posla "Slobodu" čeka sanacija, kako bi se što pre oko 2.000 radnika bezbedno vratilo na svoja radna mesta.
  • Kiki

    22.06.2021 12:15
    Mislim da je to najbolje privatizovati. Sigurno ima neko da bi to kupio kad bude dovoljno povoljno.
  • RVosha

    22.06.2021 08:55
    Smrdija
    "ne zna se kada će fabrika biti bezbedna"


    niti ce se znati
  • RAMAMTI-EZER

    21.06.2021 23:39
    Sloboda Čačak
    Strah se uselio u ljude, jer ne znaju gde će biti neka nova eksplozija ili havarija. Prastare fabrike i pogoni, magacini koji su postali minska polja, municija i granate svuda u krugu od kilometra. I pitanje koje muči radnike hoće li opet biti eksplozija kad se vrate u fabriku? Sve su to dokazi javasluka koji je svuda oko nas. A mudri Solomon napisa davno da čovek vlada nad drugim ljudima ne da ih usreći, već da ih upropasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija