MUP: Marku Vidojkoviću pretnje smrću stigle iz Austrije, kontaktiran Interpol

Pripadnici MUP-a proverili su Instagram profil sa kojeg su upućene pretnje novinaru portala Nova S Marku Vidojkoviću.
Proverama je utvrđeno da je istom pristupano sa IP adrese koje pripadaju telekomunikacionim operaterima iz Austrije, kao i broj telefona kojim je registrovan navedeni profil koji takođe pripada austrijskom operateru mobilne telefonije.
 
"Ministarstvo unutrašnjih poslova dostaviće zahtev Interpolu Austrije radi identifikovanja tražene osobe, kao i izveštaj nadležnom tužilaštvu", navodi MUP u saopštenju.
 
Pisac i voditelj Marko Vidojković dobio je pre nekoliko dana pretnje smrću preko Instagrama.
 
"Znam gde stanuješ, zaklaću te k***** sine... Prvo ću da te zakoljem, a onda imam da te sečem na komade glupanderu glupi... Zaklaću te, kunem se", stoji u poruci koju je Vidojković primio putem poruke na svom Instagram nalogu.
 
Vidojković je rekao da je prijavio pretnje koje je dobio svojoj kompaniji Junajted medija.
 
"Istog momenta sam prijavio našoj službi u Junajted mediji koja je već jednom procesuirala pretnju koju smo dobili Nenad Kulačin i ja. Oni će odmah sad ovo da prijave policiji. Za ovakve stvari imam nultu toleranciju. Vređaju me svaki dan i pričaju sve i svašta, ali kada krenu sa fizičkim pretnjama, a kamoli sa klanjem i seckanjem, tu imam nultu toleranciju", kaže Vidojković za Nova.rs.
 
O razlozima za pretnje smrću kaže da pretpostavlja da je reč o poslednjoj emisiji "Dobar, loš, zao", u kojoj je bilo reči o presudi Ratku Mladiću.
 
Novinarska udruženja i nevladine organizacije osudile su pretnje i zatražile od nadležnih da čim pre otkriju počinioca i kazne ga.
  • hhh

    22.06.2021 11:33
    marko vidojković
    okrenuo priču kako je on žrtva a zabavljao se sa današnjom suprugom koja je tada imala 16 godina, nema taj pravo glasa
  • goran

    22.06.2021 10:56
    @Mico
    22.06.2021 • 10:29
    Kako da ne
    Oni koji su pobegli iz srbije za boljim zivotom prete Marku Vidojkovicu."


    Ne mora da znaci. Poznato je da je u Becu najvece srpsko podzemlje u Evropi. Sto opet znaci da je dosta njih tamo otislo u potrazi za vecom "zaradom", ali u kriminalnom miljeu. Shodno tome od takvih ljudi se i mogu ocekivati ovakve pretnje ili to rade po necijem nalogu.
  • PVO

    22.06.2021 10:45
    Srbija
    se ne brani najbolje ni čašću, ni lepotom, ni pameću...
    Srbija se brani najbolje iz prvoga bezirka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.