Isplaćena pomoć samostalnim umetnicima i radnicima u kulturi

Ministarstvo kulture saopštilo je da je isplaćena bespovratna novčana pomoć samostalnim umetnicima i onima koji obavljaju druge delatnosti u kulturi.
Isplaćena pomoć samostalnim umetnicima i radnicima u kulturi
Foto: 021.rs
Za 3.139 osoba, među kojima su samostalni umetnici, samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni izvođači kulturnih programa i samostalni saradnici u kulturi, isplaćena je jednokratna novčana pomoć od po 30.900 dinara za period od dva meseca.
 
Za tu pomoć obezbeđena su sredstva u budžetu Srbije u ukupnom bruto iznosu od 230.943.000 dinara.
 
Kako je navedeno, danas je prebačen novac na račune 27 udruženja, koja će ga dalje proslediti onima koja obavljaju umetničku ili drugu delatnost u kulturi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.