Vučić: Neću potpisati priznanje Kosova, učiniće to neko posle mene

Neću da pobegnem niti potpišem priznanje, to će učiniti neko posle mene, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na sednici parlamenta posvećenoj Kosovu.
On je pozvao poslanike na "borbu i jedinstvo", kao i na razumevanje realne situacije povodom Kosova, rekavši da "narod ne možemo da obmanjujemo pričama kako je situacija idealna".
 
"Pobeda je mir, stabilnost, bezbednost i očuvanje naših nacionalnih i državnih interesa", poručio je Vučić.
 
On je ukazao da je važno razumeti činjenice oko KiM.
 
"Možemo sebe da obmanjujemo da nam pripada 50 odsto imovine. Mi do toga možemo da dođemo samo silom, neka vas laže neko drugi. Kada se busamo u prsa treba da mislimo o posledicama", ukazao je.
 
On je objasnio da je sve povezano ako želimo da imamo napredak zemlje, da sačuvamo dobre odnose sa zapadom, dobijemo direktne strane investicije i zamolio poslanike da to razumeju.
 
Navodi i da se našem stanovništvu na KiM pomaže koliko se može, ali da situacija nije idealna i da bi se to videlo ako bi "ušli u njihove cipele".
 
Sednica Skupštine Srbije završena je pošto su poslanici usvojili izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom od maja 2019. do 15. juna 2021. godine, kao i izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
 
Za oba izveštaja glasalo je 210 poslanika, dok jedan poslanik nije glasao.
  • Ozvalavljen

    23.06.2021 15:28
    Kako ce se Vucicu osecati sluzbenici Stejt Departmenta kojima si obecao 2008 godine pismeno priznanje Kosova u zamenu za podrsku dolaska na vlast? Sta ce reci Makron i francuska obavestajna sluzba na ove tvoje govore?
  • On

    23.06.2021 12:11
    On da ode u Skupštinu i usred bela dana kaže "Sad je ponoć", tapšači bi tapšali.

    I onda neko se busa u grudi i kao Srbi su herojski narod... toliko poltronstva, servilnosti, poniznosti i ćutanja i trpljenja nigde u Evropi nema.
    Srbi se prosto dobrovoljno potčinjavaju diktatorima.
  • Nikola

    23.06.2021 09:31
    Treba biti realan i reci da Kosovo vise nije nase i jedini nacin na koji se moze vratiti bi bilo ratom sto je u NATO okruzenju cisto samoubistvo. Najbolje bi bilo da su SAD i EU pristali na hongkonski model posto su i oni zaglavili sa Kosovom koje nece biti clan UN zato sto ga Rusija i Kina iz svojih interesa blokirati a ni sve drzave EU ne priznaju Kosovo. Mi ga ne smemo priznati zato sto bi onda priznali da su nas humanitarno bombardovali, da smo mi bili agresor prema kosovskim Albancima koji su mirno gledali svoja posla i bili potpuno bezgresni u tom sukobu a tek onda bi kosovski Albanci poceli da nas tuze i traze odstetu... Najpragmaticnije bi bilo da se napravio neki sporazum kojim bi tamosnji Srbi i crkve stekle specijalan status, zabranilo se ujedinjenje Kosova i Albanije i resilo pitanje srpske imovine a mi im zauzvrat dali to priznanje koje bi svakako mogli da povucemo ako bi se medjunarodna situacija ikada promenila u nasu korist kao sto su i do sada neke drzave vec povlacile priznanja Kosova. Ali politicarima odgovara vecno zamrznuta situacija kako bi zamlacivali narod i odvracali mu paznju od tema koje direktno uticu na zivot gradjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija