Marina Fratucan dobitnica priznanja "Živorad Kovačević"

Novinarka N1 Marina Fratucan dobitnica je priznanja "Živorad Kovačević" za razvoj dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje.
Marina Fratucan dobitnica priznanja "Živorad Kovačević"
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Nagradu su joj danas uručili predstavnici Evropskog pokreta u Srbiji, Centra za spoljnu politiku i Centra za regionalizam i istakli da je to način da ime i delo jednog velikog čoveka ne ode u zaborav.
 
Fratucan je, zahvaljujući na priznanju, istakla da to što su neki odlučili da podele zemlju, bez saglasnosti ljudi, nije značilo da su građani pristali da se čine zločini nad onima koji su tada dobili nove pasoše.
 
"Ako su to već uradili, jedini logični put je bio da im se u tome suprostavite. Ja sam imala kameru, mikrofon i razgovarala sam sa običnim ljudima, a oni su pokazali da mržnja na ovim prostorima ima alternativu", rekla je Fratucan.
 
Prema njenim rečima, zločine i zločince treba nazivati pravim imenima, a ne pravdati ih tuđim počinjenim zločinima.
 
Šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Jan Bratu poručio je da su dobrosusedski odnosi i regionalna saradnja vrednosti koje su u srži OEBS.
 
"Kada se govori o tim vrednostima uvek se misli na odnose država, institucija, ali to su i kontakti ljudi, organizacije civilnog društva, mediji", rekao je Bratu koji je pozdravio odluku ove tri nevladine organizacije da važno priznanje dodele baš novinarki.
 
"Reči su važne, reči koje izgovaraju lideri, političari, mediji, a neodgovorne reči mogu da otvore stare rane ili još gore da otvore nove", upozorio je Bratu i naglasio da je vreme da se grade novi mostovi.
  • .

    23.06.2021 11:12
    Bravo Marina.
    Odlična novinarka i dobra osoba.
  • Pmila ns

    22.06.2021 22:56
    Cestitke Marini, nasoj najboljoj novinarki, sa odlicnom emisijom i temama. Danas je bila lepa i doterana. Bravo Marina, mnogo uspeha✨

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija