Nacionalna služba za zapošljavanje ponovo direktno radi sa korisnicima

Nacionalna služba za zapošljavanje vraća se neposrednom radu uz lični kontakt sa nezaposlenima i tražiocima posla, a poštovaće se mere nošenja maski i održavanja fizičke distance.
Nacionalna služba za zapošljavanje ponovo direktno radi sa korisnicima
Foto: Pixabay
Redovna javljanja nezaposlenih i individualni razgovori obavljaće se isključivo uz lično prisustvo lica koja traže zaposlenje, saopštio je NSZ.
 
U skladu sa novim epidemiloškim merama preporučenim od Kriznog štaba biće sprovođene i sve druge aktivnosti koje su do sada bile u smanjenom obimu, ili se nisu sprovodile.
 
NSZ će nastaviti da korisnicima omogućava da se lično, poštom ili elektronski prijave na evidenciju tražilaca zaposlenja i podnesu zahtev za novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti.
 
Elektronski ili poštom moći će da se podnose zahtevi za procenu radne sposobnosti, za izdavanje uverenja iz evidencije nezaposlenih, za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje dozvola za rad strancu i za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viškova zaposlenih u firmama.
  • Mile rent-a mozak

    23.06.2021 14:47
    Upravni sud je poništio rešenje o privatizaciji NSZ, od strane konzorcijuma stranaka koji predstavlja sns, i vratio je na upravljanje tržištu ponude i potražnje. Šta je danas 1.april?
  • miso

    23.06.2021 09:47
    E, da, u pravi čas, dok se ne razbukti delta soj sa ovim toliko željenim događajima industrije 'EVENT-ova', odvraćenim i (po)vraćenim turistima, i, naravno, paradama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.