Rakić Vodinelić: Sud nije rekao da doktorat Siniše Malog nije plagijat

Profesorka Vesna Rakić Vodinelić izjavila je da odlukom Upravnog suda o odluci Senata Univerziteta u Beogradu nije rečeno da se ne radi o plagijatu doktorata ministra finansija Siniše Malog.
Kako je rekla za N1, presuda je doneta jer se smatralo da postoji proceduralna greška.
 
"Predmet je vraćen prvostepenom organu, dekanu FON, na ponovni postupak. Nijednim delom nije rečeno da se ne radi o plagijatu, doneta je odluka koja ne zaslužuje da bude uvažena. Predloženo je da se donese mera prema Pravilniku – javna osuda. Bivši dekan FON nikad nije doneo takvu odluku, Upravni sud se nije izjasnio ako se dekan ne oglasi, na potezu je dekan FON. Plagijat Siniše Malog je nesporno utvrđen", objasnila je Rakić Vodinelić.
 
Ona smatra da bi promene na Univerzitetu u Beogradu mogle drugačije da utiču na ovu odluku.
 
"Ova odluka je samo jedan korak da se u Srbiji sve stavi pod kontrolu, od mesnih zajednica do Univerziteta, ova presuda ide ka tome", dodala je Rakić Vodinelić.
 
Pitanje je kako će se akademska zajednica i Univerzitet držati, da li će imati dovoljno energije da se do kraja dovede postupak koji je bio završen onako kako treba. Ne mogu da zamislim situaciju da se ovakav doktorat održi na snazi, rekla je Vesna Rakić Vodinelić. 
  • ni stida

    24.06.2021 08:57
    ni srama
    Mali nema ni stida ni srama.

    Eno ga izjavljuje da je njegovoj deci dokazano da on nije plagijator.

    Dokazano je samo da oni koji su dokazivali da on Jeste plagijator su (namerno - po nalogu ili malo verovatno slučajno) pogrešili.

    Oni koji u ovakvim procesima greše namerno treba kad-tad da posebno odgovaraju.
    A i za slučajne greške svi mi na našim poslovima odgovaramo, zar ne?

    Sudstvo, pravni sistem, institucije služe samo kao privid, čak i kad rade, oni namerno pogreše ne bi li se onemogućila pravda.
  • Boriša

    23.06.2021 21:57
    Gospođa Rakić-Vodinelić je potpuno u pravu. Upravni sud nije meritoran da utvrđuje da li je neki stručni rad plagijat ili nije. Upravni sud je utvrdio samo proceduralni propust i naložio ponavljanje dela procedure u skladu sa ZUP-om. Mišljenja sam da je ovaj propust učinjen namerno od strane odgovorne osobe na fakultetu. Likovanje ministra Malog je besmisleno, jer plagijat je ostao plagijat, a on je još više pokazao svoje pravo lice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.