DS: Podrška inicijativi za zabranu pokreta Levijatan

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić podržala je inicijativu za zabranu pokreta Levijatan, koju će aktivistkinja Nina Stojanović sutra podneti republičkoj javnoj tužiteljki.
"Članovi pokreta Levijatan su još jednom pokazali svoje pravo lice, ne samo sukobljavanjem sa vlasnikom azila za pse u Kragujevcu, nego i napadom na aktivistkinju Ninu Stojaković, u pokušaju da je uplaše i ubede da se povuče", navela je Rakić.
 
Policija u Kragujevcu prošle nedelje je uhapsila vlasnika azila za pse u selu Čumić pod sumnjom da je ubijao i mučio veći broj pasa, ali volonteri tog centra i pojedini korisnici njegovih usluga tvrde da je vlasnik nevin i da iza hapšenja stoji njegov sukob sa Levijatanom.
 
"Pokret Levijatan se već dugo krije iza navodne brige za zaštitu životinja, dok zapravo većinu svojih resursa koristi za maltretiranje, zastrašivanje i diskriminaciju građana Srbije – nacionalnih manjina, žena i političkih neistomišljenika", saopštila je zamenica predsednika DS.
 
Rakić je istakla da država nema nameru da zaustavi aktivnosti Levijatana na sopstvenu inicijativu, "jer neretko Levijatan deluje upravo u interesu režima Aleksandra Vučića i u saradnji sa Srpskom naprednom strankom", pa je logičan korak samoorganizovanje građana.
  • ученик

    25.06.2021 07:41
    нећу потписати само зато што је то иницијатива жутих !
  • Vera Labat

    25.06.2021 07:07
    Odbrana
    Da li mebju podnosiocima ove peticije protiv”Levijatana” Ima ljubitelja životinja?
  • Logi

    24.06.2021 23:33
    zabrana DS
    A kako bi bilo da pokrenemo inicijativu za zabranu DS-a zbog rastrgovčene privrede, izdaje u diplomatiji, povlačenja tužbe protiv NATO i na kraju zbog autokratije koja je dovela do toga da ovo što imamo danas biramo kao nužno zlo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija