PSG predao inicijativu za zabranu "Levijatana"

Pokret slobodnih gradjana (PSG) predao je danas Republičkom javnom tužilaštvu inicijativu za zabranu udruženja "Levijatan".
Oni su naveli da je taj pokret učestvovao u zatvaranju azila za pse "Vučjak" nedaleko od Kragujevca i hapšenju njegovog vlasnika, .
 
Kako je predsednik PSG Pavle Grbović rekao ispred Tužilaštva novinarima, "svima je jasno" kakvo je udruženje Levijatan i dodao da se radi o "lažnim zaštitnicima životinja, lažnim patriotama", kao i da je reč o "jednoj paramilitarnoj organizaciji koja je u direktnoj vezi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i sa srpskim službama bezbednosti".
 
"Poslednji u nizu slučajeva nijhovog nasilja desio se u Kragujevcu, u sadejstvu sa pripadnicima MUP-a, gde su pripadnici MUP-a stajali ispred jednog azila za pse i sprečavali ljude da udju na svoje radno mesto, dok je ekipa Levijatana unutra radila šta je radila. Onog trenutka kada paramilitarna organizacija preuzme nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, država prestaje da postoji jer gubi jedno od svojih osnovnih svojstava, a to je monopol sile", izjavio je Grbović.
 
Prema njegovim rečima, oni su se okupili da bi državnom tužiocu Zagorki Dolovac dali "još jednu šansu da počne da radi svoj posao".
 
"Pošto nije imala stida kada se prijavila za novi mandat, mi želimo da joj damo šansu da u tom mandatu učini nešto čega se neće posle stideti i što jeste u njenoj nadležnosti, odnosno da pred Ustavnim sudom pokrene postupak za zabranu rada udruženja ili političkih organizacija", rekao je Grbović.
 
Dodao je da, ukoliko Dolovac ne postupi po toj inicijativi, oni će doći opet, ali u većem broju.
 
"Ova akcija će se nastaviti i mi od ovoga nećemo odustati. Ne radi se samo o Levijatanu, naravno da se radi i o Srpskoj desnici i o Srpskoj časti i svim ostalim besramnim organizacijama koje maltretiraju gradjane i za koje ponavljam da su u direktnoj službi i pod direktnom kontrolom države Srbije", ocenio je Grbović.
 
Vlasnik azila za pse "Vučjak" u selu Čumić nedaleko od Kragujevca, Dejan Gačić zatvoren je u noći izmedju 17. i 18. juna.
 
Gačić je priveden zbog sumnje da je mučio pse, dok radnici tog azila tvrde suprotno - da su te pse lečili i da su oni imali veterinarsku negu.
 
Volonteri tog azila organizovali su protest ispred zgrade suda u Kragujevcu 20. juna.
 
Kao odgovor na zahtev PSG-a, pokret Levijatan najavio je da će protiv lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavla Grbovića podneti krivičnu prijavu zbog tvrdnje da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova stajali ispred azila za pse u Kragujevcu, dok su oni "upadali u azil", saopštila je ta organizacija.
 
Protiv Grbovića će, kako je istaknuto, prijava biti podneta zbog "besramne laži u svrhu jeftinih političkih poena".
 
Levijatan je postavio i pitanje da li su i aktivisti PSG "uplašeni", jer ni oni sami nisu podržali današnji skup, "ili su shvatili sta je zapravo pozadina ove priče".
  • ( A ) ( E )

    28.06.2021 05:57
    Podsednik da Levijatan širi i promoviše fašisoidne i nacističke ideje među svojim članovima pored toga što glume pandure za životinje.
  • Sv

    26.06.2021 07:59
    Pa
    Nikome od njih ne verujem, sve se vrti oko para i politike.. malo je onih koji zaista brinu o dobrobiti pasa (i životinja uopšte)
  • glod

    26.06.2021 06:37
    Neka njih.
    Da ih nema niko ne bi reagovao na nebrojene slučajeve. Lako je kritikovati nekoga zbog postupaka kada se nešto dešava. Svakako su bolja varijanta nego sveopšte nedjelovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.