Vojna vežba "Munjeviti udar": Jedan vojnik preminuo, "zalutali" projektil leteo ka selu

U nedelju će se na pešterskoj visoravni održati vojna vežba "Munjeviti udar" ovih dana traju poslednje pripreme za vežbu.
Tokom jučerašnjeg dana stariji vodnik prve klase Dejan Stojković, pripadnik Druge brigade Kopnene vojske, preminuo je tokom realizacije vežbovnih aktivnosti na privremenom poligonu Pešter, prenosi portal Nova.rs.
 
On se nalazio u sastavu posade oklopnog borbenog vozila, kada mu je iznenada pozlilo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
Na licu mesta mu je pružena hitna medicinska pomoć, a zatim je helikopterom Vojske Srbije transportovan do Zdravstvenog centra "Studenica" u Kraljevu, gde je pokušana reanimacija. I pored svih napora, lekari nisu uspeli da spasu život Stojkoviću.
 
Pored ovog slučaja, tokom jučerašnjeg dana zabeleženo je i par zalutalih projektila u mestu Buđevo prema tvrdnjama meštana koji su jutros obavestili redakciju Nova.rs.
 
Elvir iz mesta Buđevo kaže da su u jučerašnjem danu zalutala tri projektila u područjima u kojima se nalaze pašnjaci i koja nisu obeležena kao zaštićena zona. Elvir tvrdi da su dva projektila pala nedaleko od sela Buđevo i tvrdi da je je u blizini bilo stoke i čobana koji su se u tim trenutcima nalazili samo nekoliko stotina metara od mesta na kojima su pali projektili, piše Nova.rs.
 
Kako tvrdi Elvir D. jedan projektil je pao u području sela Boroštica, takođe nedaleko od ljudi koji žive u selu.
 
"Narod je uplašen, ali nije bas siguran kome bi mogao da se žali", zaključio je Elvir u svojem obraćanju redakciji portala Nova.rs.
 
Još nekoliko meštana mesta Ugao, potvrdilo je da je tokom jučerašnjeg dana jedan projektil pao pored puta Doliće-Ugao u mestu zvano Šehidi, ali niko nije želeo da daje zvanične izjave za medije.
 
Priču u originalu čitajte na portalu Nova.rs.
  • Izraelac

    05.07.2021 16:27
    Izraelac
    Možeš zamisliti kakvi su to borci da im se vodnik uguši u oklopnom vozilu.
  • Pan5er

    28.06.2021 14:38
    Armija čiji vojnici ginu u miru ne bi trebalo da se kurči šta sve može da uradi u ratu.
  • Ena

    27.06.2021 22:10
    Tja ulepsao si mi dan.Ko smislja te nazive,na cemu su ti ljudi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija