Vučić studentima uručio Dositejeve stipendije: Sada imate obavezu i odgovornost prema Srbiji

Studentima Univerziteta u Beogradu večeras su uručene 23 Dositejeve stipendije, u organizaciji Fonda za mlade talente.
Stipendije je studentima uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da finansijska pomoć od države koju će oni dobiti "nije previše", ali je to potvrda da država ima na koga da računa u budućnosti.
 
"Ne mislimo da smo previše pomogli u pomoći od 30.000 dinara, ali sada imate obavezu i odgovornost da više brinete o svojoj državi i morate da budete najbolji deo društva i primer za sve druge", rekao je predsednik na dodeli stipendija u Zadužbini Ilije M. Kolarca.
 
Obaveza tih studenata je, naglasio je Vučić, da Srbija bude "bolje mesto za život".
 
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je dobitnicima stipendije i rekao da su oni "elita", jer nisu odustali od izazova na koje su naišli tokom studija.
 
"Od 2014. godine do danas investirali smo sa više od 40 miliona evra i podržali više od 20.000 vaših kolega", dodao je Udovičić, koji je i predsednik Fonda za mlade talente.
 
Večerašnjom dodelom stipendija završena je Akademska nedelja, tokom koje je ukupno podeljeno 1.500 stipendija.
 
Osim Univerziteta u Beogradu, Ugovore o stipendijama potpisali su i najbolji studenti univerziteta u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici.
 
Vlada Republike Srbije u avgustu 2008. godine osnovala je Fond za mlade talente koji na godišnjem nivou stipendira i nagrađuje više od 3.300 učenika srednjih škola i studenata.
 
Od 2010. godine stipendija koja se dodeljuje talentovanim i uspešnim učenicima i studentima dobila je ime Dositejeva stipendija.
 
  • Pera

    29.06.2021 03:32
    Pozavrsavali privatne fakultete i mašu diplomama, hahahhahahahahahah
    Niste ni do kolena ni jednom studentu sa drzavnog faksa! A tate drze radna mesta
    Blam veka! Nikada necete biti elita, NIKADA
  • neko

    27.06.2021 22:26
    30 000din i obaveza prema drzavi? Mozes da uzmes jednu petinu pristojnog lap topa po bar 2 puta vecoj ceni nego bilo gde u okolnim drzavama, jos ako u timu ima vise od jedne osobe, pakao.. Ne hvala
  • Dragan

    27.06.2021 11:04
    Ag
    Mene bi bilo sramota od ovajve osobe bili šta primiti.Hednostavno bi odbio.A ko je njega zvao na didelu-prelistati njegovu biografiju.Recimo RTK Croatia kad nekog ibtervijuiše bili gde obavezno pored imena prezimena piše i stranka .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.