FOTO: Pao sajt sa rezultatima male mature

Oko 68.000 svršenih osmaka i njihovi roditelji nestrpljivo čekaju objavljivanje rezultata male mature na portalu "Moja srednja škola", zakazano za 10 sati danas.
FOTO: Pao sajt sa rezultatima male mature
Foto: Pixabay
Kako su se požalili roditelji koji pokušavaju da vide rezultate svog deteta, ulaskom na šifru deteta koje je polagalo dobijaju samo informaciju o problemu na portalu, ali ne i osvojene bodove deteta. 
 
Neki ne uspevaju ni da se uloguju, a mnogi ne mogu ni da pristupe sajtu. Oni koji i uspeju da uđu na sajt kažu da se podaci ne prikazuju.
 
U međuvremenu su, verovatno administratori, postavili sledeće izvinjenje i to nepismeno:
 
 
U Ministarstvu prosvete za Tanjug kažu da sajt trenutno ne pruža podatke o preliminarnim rezultatima male mature i da se radi na rešavaju problema koji je nastao na jednom serveru.
 
Svršeni osmaci polagali su 23, 24. i 25. juna test iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani test.
 
Ukupan broj bodova koji se može dobiti na maloj maturi je 40, po 13 poena nose srpski i matematika, a 14 kombinovani test koji sadrži pitanja iz istorije, geografije, fizike, hemije i biologije.
 
Konačni rezultati završnog ispita znaće se 2. jula od 8 časova.
 
U školama ima 11 odsto više mesta u odnosu na broj učenika, kojih je ove godine oko 68.000.
  • Baltazar

    27.06.2021 23:48
    $$$
    Isto je bilo i prošle godine. Kad pored toliko kompetentnih fakulteta za računarske nauke i informacione tehnologije, oni daju da softver i sajt za maturu pravi jedan FON ...
  • B

    27.06.2021 21:00
    Napomena
    Slika i prilika danasnje Srbije. Osobe koje vode sajt i koje su napisale to nepismeno izvinjenje su na svoja radna mesta dosle po broju glasova koje mogu da sakupe na izborima, a ne po sposobnosti.
  • Pićuka

    27.06.2021 15:39
    Milione eura su dali braći i bratiji za digitalizaciju Srbije. Glup je ovaj narod. Zašto se ćuti o subvenciji za kupovinu bicikla, Kao sve je u redu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.